Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het is gewoon niet rendabel op dit moment in dit dorp"

Bioplaza Cuijk sluit noodgedwongen haar deuren

Tholen - De Bioplaza in Cuijk sluit morgen (vrijdag 28 oktober) definitief de deuren. De biowinkel aan de Grotestraat, gerund door assistent medewerkers van Stichting Dienstverlening Cuijk, kan niet voldoen aan de eerder gestelde verwachtingen. Met het oog op de inflatie en de economische tegenspoed van vandaag de dag, voelt Stichting Dienstverlening Cuijk zich gedwongen tot deze beslissing. "Het is heel jammer dat de winkel gaat sluiten, maar het is gewoon niet rendabel voor ons op dit moment in dit dorp. Er is te weinig draagkracht om dit segment hier in het dorp draaiende te houden. Nadat bekend is geworden dat we gaan sluiten hebben we van heel veel klanten hartverwarmende reacties gekregen. Daar zijn we heel dankbaar voor", vertelt Suzanne van Wijk, verkoopmedewerker/ begeleider.



Bioplaza Cuijk opende op 4 juni 2020. "Het feit dat we in coronatijd begonnen zijn hier, maakte het ook allemaal lastiger. Het laatste half jaar zagen we een duidelijke toename van het aantal jonge gezinnen in ons klantenbestand. Voor de groentepakketten en de fruittassen werkten we samen met biologische tuinderij De Twee Linden, daarvoor kwam een grote groep mensen naar onze winkel. En stadsboerderij Down to Eearth leverde 1 keer per week bij ons."

"Het is helaas niet gelukt"
In een berichtje op de eigen website van Bioplaza Cuijk geeft Huub Niessen van Stichting Dienstverlening Cuijk de volgende toelichting: "We vinden het heel erg zonde. Het is een hele mooie winkel. Dat de biologische supermarkt na een kleine 2,5 jaar alweer dicht gaat ligt absoluut niet aan de formule, het personeel of de klanten." Huub benadrukt dat er dagelijks met veel enthousiasme is gewerkt door het team en dat ook klanten stuk voor stuk met veel plezier winkelden. "Desondanks zijn de verwachtingen die we hadden aan de voorkant, niet uitgekomen. Zodra je te veel op iets moet inleveren, moet je ingrijpen en stoppen. We hebben het geprobeerd maar het is helaas niet gelukt."

Voor meer informatie:
Suzanne van Wijk
Bioplaza Cuijk
Grotestraat 11
5431 DG Cuijk
0485 216598
info@bioplazacuijk.nl 
www.bioplazacuijk.nl