Tijdens een telersevenement over de energiecrisis in Tomatoworld heeft dé teler van Tomatoworld, Ab van Marrewijk, afscheid genomen. De afgelopen 2,5 jaar was hij nagenoeg 24/7 bezig met de teelt in de kas met 40 tomatenrassen, met video's en bovenal heel veel nieuwe technieken. Ab wil niet meer 24/7 bezig zijn ("de aard van het beestje"), maar gaat nog wel projecten doen voor Greenco, als adviseur in Kenia en ook privé. 

Miranda van den Ende, directeur van Tomatoworld, sprak Ab tijdens de borrel toe met veel bewondering en dankbaarheid voor zijn werk.

Ab zelf stond tijdens zijn presentatie op het telersevenement ook even stil bij alle technieken waarmee hij leerde werken. Speciaal stipte hij drones aan, naar aanleiding van het recente drone-evenement waarbij vooral de drone van Corvus Drones indruk op hem had gemaakt. Die drone verzamelde, al vliegend tussen de tomatenplanten, waardevolle data voor telers. Ook de metingen die Vivent uitvoert met elektrofysische sensoren in Tomatoworld en waarbij Ab als teler nauw betrokken was, noemde hij speciaal.


Nico Ammerlaan, foto: Facebookpagina Tomatoworld 

Een opvolger voor Ab is al gevonden in de persoon van Nico Ammerlaan. Hij is sinds september aan de slag in de kas van Tomatoworld waar nog tot half november een teelt staat.

Ab zelf blijft zoals gezegd actief, dus de kans dat mensen hem ook in Tomatoworld nog eens tegenkomen is zeker aanwezig. Of hij moet aan het varen zijn, want dat is één van zijn hobby's waarvoor hij ook tijd vrij wil maken.

Fotocredits: Roel Dijkstra Fotografie 

Voor meer informatie:
Tomatoworld
www.tomatoworld.nl