Windset Farms en Verdant Technologies gaan samenwerking voor het gebruik van Verdants oplossing voor houdbaarheidsverlenging na de oogst, HarvestHold Fresh. De bedrijven zullen samenwerken aan een pilot met trostomaten geleverd vanuit Mexico aan geselecteerde retailers in de Verenigde Staten met de intentie om uit te breiden naar andere locaties. 

Wereldwijd staan telers onder druk om aan de vraag te voldoen, terwijl de verwachtingen van de consument toenemen, de inputkosten stijgen en er problemen zijn in de toeleveringsketen. "HarvestHold Fresh is een andere manier om die problemen het hoofd te bieden en pakt de houdbaarheid aan van AGF-producten," zegt Jeff Madu, vice-president verkoop bij Windset Farms. "De beslissing om door te gaan met dit initiatief sluit aan bij ons streven om steeds uit te kijken naar manieren om de klantervaring te verbeteren door innovatie en duurzame oplossingen. We zijn blij om samen te werken met Verdant voor deze retailpilot."
Links: tomaten behandeld met HarvestHold Fresh; rechts: onbehandelde tomaten

In een vorige proef met HarvestHold Fresh behandelde en verscheepte Windset Farms tomaten van Centraal-Mexico naar Brits Colombia, Canada. Aan het einde van de proefperiode van 22 dagen, lieten de resultaten significante verbeteringen zien op het gebied van stevigheid, vermindering van bederf, verbetering van uiterlijk en langere houdbaarheid.

Voor consumenten betekent dit minder geld verspillen aan bedorven producten en voor de toeleveringsketen betekent dit een hogere waarde, minder voedselverspilling en kwaliteitsverbetering. Deze resultaten dragen ook bij aan een veerkrachtige en duurzame voedselketen.

"We zijn erg enthousiast over de resultaten van eerdere proeven met Windset Farms en zijn blij dat we door kunnen gaan om de voordelen van HarvestHold Fresh naar klanten en eindgebruikers te brengen," zegt Paul Oklesh, sales director bij Verdant Technologies. "Windset Farms is de ideale partner voor ons, omdat zij zien dat de vraag verandert. Zij lopen voorop bij het omarmen van nieuwe technologie├źn en zijn pro-actief in het aanpakken van de uitdagingen van morgen."

Windset Farms wil de retail pilot met HarvestHold Fresh in oktober lanceren.

Voor meer informatie: 
Peyton Merriam 
Verdant Technologies
Tel.: +1 720 369 2972
Peyton.Merriam@verdant-tech.com
verdant-tech.com