Nature Fresh over teelt in Ohio:

""De strategie om dichter bij de consument te telen was logisch en het is de juiste gebleken"

Acht jaar geleden, in de herfst van 2014, opende het Canadese Nature Fresh Farms haar eerste kas buiten Canada in Delta, Ohio. "Op basis van onderzoek dat we hadden gedaan bood de vraag naar lokale producten uit Ohio een nieuwe en spannende uitdaging," aldus Matt Quiring van het bedrijf. "De strategie om dichter bij de consument te telen was logisch en het is de juiste gebleken."

In de loop der jaren heeft Nature Fresh Farms samenwerkingsverbanden opgezet met alle grote retailers in het Midwesten en aan de oostkust, waaronder Kroger, Heinen's, Walmart, Sam's Club en meer.

In het voorjaar van 2015 startte de levering vanuit Ohio. "Het is een hightech kas, uitgerust met aanvullende belichting, die ons in staat heeft gesteld om het hele jaar door in de kas geteelde producten te telen en op de markt te brengen zonder de steun van verre markten tijdens de wintermaanden."

Vleestomaten

Cherrytomaten

Uitbreiding met bio-aardbeien
Tot nu toe teelde het bedrijf uitsluitend conventionele tomatenrassen in zijn 45 hectare grote kassen in Delta, Ohio. Tot de variëteiten behoren vlees-, tros- en cherrytomaten. Er liggen echter veranderingen in het verschiet.

"Momenteel wordt onze vestiging in Ohio uitgebreid met 18 ha bio-aardbeien," zegt Quiring dit najaar. De teelt, die naar verwachting in het najaar van 2023 zal beginnen, zal de aardbeienoogst ononderbroken van oktober tot eind juli leveren. "Dit zal een belichte oogst zijn en, voor zover wij weten, de enige biologisch geteelde kasaardbeienoogst in Noord-Amerika."

 

Voor meer informatie:
Krysta Markham
Nature Fresh Farms
(+1) 519 326 1111
Krysta.markham@naturefresh.ca
www.naturefresh.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven