De toegevoegde waarde van puur gembersap

Tholen - Werd gember vroeger vooral in de Chinese keuken gebruikt, tegenwoordig vind je gember terug in vele dranken, zoals thee, blends, shots, bier en wordt het product zelfs hier in de kas geteeld.

Door de pittige kick is gember zelfs geëvalueerd tot een alternatief voor alcoholische dranken. In prachtig vormgegeven flessen en vergelijkbaar geprijsd als gedestilleerd staat het in de schappen van de slijterij. Die ‘toegevoegde waarde’ vindt Now Organic niet het belangrijkste van de producten. Ze houden het liever puur.


Gembersap werd speciaal gepromoot voor Vaderdag

Geen toegevoegde suikers of kruiden
De scherpte van gember kan gemeten worden via de Scovilleschaal (SHU). Volgens Wikipedia scoort de pittige verbinding gingerol ongeveer 60 SHU. Het wordt omgezet in zingerone (ongeveer 37,5 SHU) wanneer het wordt gekookt en verandert in de veel sterkere shogaol (ongeveer 160 SHU) wanneer het wordt gedroogd.

“De pittige smaak van gember wordt vaak verzacht door er suiker of kruiden aan toe te voegen. Wij doen dat bewust niet. De klant kan zelf kiezen wat die verder met ons product doet,” vertelt Hans Versteegh. “Puur gembersap is de gebruiksvriendelijke vervanger van verse gember en op vele manieren toe te passen: een scheutje gembersap in de thee, of gemixt met koud (bruisend) water, vruchtensappen, smoothies en multivitaminen dranken of puur als shot.”

Distributie
“Van Lapland tot Kroatië en via luchtvracht naar Nieuw-Zeeland, uit de hele wereld krijgen wij aanvragen. Vanuit onze opslag in Nederland zijn wij in staat onze klanten wereldwijd te bedienen. Met zowel verse gember om zelf te persen, diepgevroren gesneden blokjes, als puree of als sap,” vertelt Hans. Daarnaast vermarkt Now Organic hun producten online aan zowel consumenten, foodservice en horeca onder het eigen merk Go Now. Dit zijn consumentenverpakkingen van gember- en kurkumasap in flessen van 200 ml of 750 ml.

Ready to Mix & Ready to Drink
Sommige consumenten besteden jaarlijks wel 800 euro online bij Go Now. Voor die markt ontwikkelde zij een lijn met Ready to Mix en Ready to Drink. Respectievelijk sappen en shots die ook in de foodservice gemakkelijk kunnen worden gebruikt. Klanten die Ready to Mix kopen voegen er zelf smaken aan toe. De Ready to Drink-lijn is gemixt met biologisch mandarijnensap. De mandarijnen zijn ook geheel in eigen beheer geteeld en geperst.

Kurkumasap
Een derde product dat Go Now aanbiedt is kurkumasap. Hans: “Kurkuma is enorm in opkomst. Het werd natuurlijk al langer gebruikt als smaakmaker in gerechten zoals curry’s, maar we zien een steeds grotere vraag naar kurkuma. Niet veel mensen kennen kurkuma als sap. Het is bekender in poedervorm of in een capsule als voedingssupplement. Kurkumasap kun je net als gembersap overal mee mixen. Het geeft een verrassende, licht bittere smaak. Ook worden er nogal wat voordelen voor je gezondheid aan toegeschreven.”


Lars en Hans Versteegh brengen grotere bestellingen naar afnemers met de elektrische bus

Alles in eigen beheer
Voor al hun producten heeft Now Organic de gehele keten in eigen beheer. Rob van Baal is verantwoordelijk voor de teelt in China en Hans Versteegh voor het persen en bottelen in Nederland. Hans: “Met dit concept zijn wij uniek in de markt. Traceability, biokwaliteit en verzekerde beschikbaarheid zijn zaken die belangrijk zijn in de biomarkt en voor klanten die een vast programma willen.” 

Dit artikel verscheen eerder in editie 6, 36e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl. 

Voor meer informatie:
Now Organic
hans@noworganic.com 
www.noworganic.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven