Tien biedingen op Codema, verkoop aan doorstarters levert bijna 5 miljoen op

Er zijn in de afgelopen periode in totaal tien biedingen geweest op onderdelen van het begin mei failliet verklaarde Codema. Dat valt te lezen in een eerste faillissementsverslag. De verkoop van bedrijfsonderdelen bracht bijna 5 miljoen euro op. De voorraad van het bedrijf is ook verkocht, op voorraad van de businessunit Irrigatie en elektrotechniek in Bergschenhoek na. Die is nog te koop. 

In totaal veertig kandidaten en geïnteresseerden werden uitgenodigd om mee te doen aan het biedproces. Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring kregen 20 kandidaten toegang tot een dataroom. Met de beste van de tien kandidaten die een bieding deden is uiteindelijk door onderhandeld totdat overeenstemming werd bereikt. Vorig week werd bekend dat alle bedrijfsonderdelen bij doorstarters zijn ondergebracht

Medewerkers naar doorstarters
Een deel van het personeel (in totaal zo'n 120 man) is bij die doorstarters ondergebracht. Met drie werknemers van Codema zijn afspraken gemaakt op grond waarvan zij tot 1 augustus 2022 assisteren bij de verdere afbouw van de onderneming, schrijft curator Carl Hamm van Borsboom & Hamm Advocaten uit Rotterdam in het verslag dat vertraagd is zodat ook de laatste transactie met Horticoop, die nog niet rond was, verwerkt kon worden.

Opbrengst uit verkoop
Naast Horticoop kochten ook Kubo en Martin Stolze bedrijfsonderdelen. Met een som van 4,6 miljoen euro is met de verkoop de activa van de businessunit Teeltsystemen en de business unit Software aan Kubo het grootste bedrag gemoeid. 

De komende maanden zal meer duidelijk worden in de faillissementsafhandeling. Wel is al bekend dat ABN AMRO Bank claimt pandrechten op de bedrijfsmiddelen van Codema te hebben, net als  op de voorraad van Codema en op de vorderingen op debiteuren. De curator onderzoekt die aanspraken. De curator overlegt ook met de bank over de verdeling van de opbrengst uit de verkoop van bedrijfsonderdelen aan doorstarters en over de boedelbijdrage.  

Lees hier het hele faillissementsverslag van Codema Nederland. Ook van Codema Systems Group en Codema EMEA is een verslag en een financieel verslag verschenen. 

Als curator is mr C.F.W.A. Hamm van Borsboom & Hamm Advocaten uit Rotterdam aangesteld. Het faillissement van Codema Systems Group B.V. is geregistreerd onder kenmerk: 10.rot.22.91.F.1300.1.22. Ook over Codema EMEA B.V. en Codema Nederland B.V. is faillissement uitgesproken.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven