Alle bedrijfsonderdelen Codema ondergebracht bij doorstarters

Vanochtend werd bekend dat Horticoop Technical Services een gedeelte van de medewerkers van het in mei failliet verklaarde Codema irrigatie & elektrotechniek uit Bergschenhoek en Venlo in huis heeft gehaald. Daarmee is voor alle bedrijfsonderdelen onderdak gevonden, zo deelt de curator desgevraagd, want ook Kubo (al bekend) en naar nu blijkt ook Martin Stolze (voor transportbanden) nemen activiteiten van voorheen Codema over.

Martin Stolze Groep neemt de activa van de Wevab-afdeling, inclusief intellectuele eigendommen, over. In Amerika worden de Wevab-producten en de producten van Martin Stolze, waaronder de mobiele EasyMax transportband, al verkocht en geïntegreerd door dezelfde dealerorganisaties. 

Doorstart
Curator Carl Hamm van Borsboom & Hamm Advocaten uit Rotterdam heeft veel klanten van Codema per brief van het nieuws op de hoogte gebracht. Het gaat om klanten die met aan Codema onvoltooide opdrachten zitten. 

Alle bedrijfsonderdelen Codema zijn ondergebracht bij doorstarters, geeft de curator aan. "Er is geen 'business’ meer die achterblijft. Er zijn alleen nog wat spullen, IT-systemen die moeten worden afgebouwd, administratie en losse eindjes die op de locaties moeten worden geregeld."

Faillissementsverslag
De curator is bezig de kopende partijen van de informatie te voorzien die zij nodig hebben om verder te gaan. Dat alles is binnen een paar weken afgerond, verwacht de curator, waarna 'alles de puur administratieve fase' in zal gaan. Daarmee doelt de curator op het onderzoek naar de oorzaak van het faillissement, het nakijken van ingediende vorderingen en het bekijken waar nog opbrengst voor de crediteuren kan worden gerealiseerd. 

Een eerste faillissementsverslag volgt nog. Het verslag is met twee weken vertraagd om ook de laatste transactie met Horticoop, die toen nog niet rond was, te kunnen verwerken, 'zodat daarin in één keer een zo volledig mogelijk beeld voor iedereen wordt gegeven, waardoor er zo weinig mogelijk vragen resteren.' Begin juni liet de curator al weten nog te zoeken naar een koper van de irrigatieactiviteiten, ondanks het afhaken van de eerste paar kandidaten 

Alles is efficiënt en volgens het boekje verloopt voorziet de curator verder 'geen grote obstakels meer.' "Alleen de afbouw en het veilig stellen van de IT is een complexe, omvangrijke en dure operatie die in deze fase veel aandacht vraagt."

Als curator is mr C.F.W.A. Hamm van Borsboom & Hamm Advocaten uit Rotterdam aangesteld. Het faillissement van Codema Systems Group B.V. is geregistreerd onder kenmerk: 10.rot.22.91.F.1300.1.22. Ook over Codema EMEA B.V. en Codema Nederland B.V. is faillissement uitgesproken.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven