Goede hoop op verkoop irrigatietak Codema, ondanks afhaken eerste paar kandidaten

Tholen - Vorige week woensdag werd bekend dat de teelt- en softwareactiviteiten van het failliet verklaarde Codema door Kubo zijn overgenomen. Het riep de vraag op hoe het met de verkoop van de overige onderdelen staat. De curator laat nu weten dat men nog op zoek is naar een geschikte kandidaat voor de irrigatieactiviteiten. 

"Dat is niet eenvoudig, want je moet best durf hebben om een stukje bedrijf uit faillissement over te nemen. Een paar kandidaten wilden wel, maar durfden het uiteindelijk toch niet aan." 

Curator Carl Hamm van Borsboom & Hamm Advocaten uit Rotterdam heeft er vertrouwen in dat het vinden van een koper voor deze activiteiten alsnog gaat lukken. "De irrigatie is ook mooie business met goed personeel en mooie klanten." 

Groot deel bedrijf al ondergebracht
De omzetten van de afdelingen Cultivation Systems en Software & Web Solutions bij Codema bedroegen 46% van de totale omzet, oftewel 17,5 miljoen euro, zo deelt de curator. "Kubo heeft zich betrouwbaar en professioneel opgesteld in de onderhandelingen en biedt een faire prijs en wij zijn blij om zo’n groot deel van het bedrijf bij haar onder te brengen." In een nog te verschijnen eerste openbare faillissementsverslag zal de curator meer over de overname door Kubo melden. 

Kubo zelf liet woensdag in de persoon van eigenaar Wouter Kuiper weten 'de komende weken te gaan kijken wat nodig is om deze bedrijven weer gezond te maken om ervoor te zorgen dat klanten er graag willen kopen en dat onze mensen er graag willen werken.'  Kubo neemt, zo geeft de curator wel nog aan, 'veel bijbehorend personeel en voorraad over en blijft tijdelijk op locatie'. 

Na de verkoop van de bedrijfsonderdelen breekt de administratieve onderzoeks- en afwikkelingsfase aan. Die zal geruime tijd in beslag nemen, verwacht de curator.

Als curator is mr C.F.W.A. Hamm van Borsboom & Hamm Advocaten uit Rotterdam aangesteld. Het faillissement van Codema Systems Group B.V. is geregistreerd onder kenmerk: 10.rot.22.91.F.1300.1.22. Ook over Codema EMEA B.V. en Codema Nederland B.V. is faillissement uitgesproken.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven