Discussie over afwikkeling zaak FresQ nog altijd gaande

De focus in de faillissementsafhandeling van telerscoöperatie FresQ ligt momenteel nadrukkelijk op Kaaij Brothers. Dat blijkt opnieuw uit inmiddels faillissementsverslag nummer twaalf van de curator. De curator stelt het tomatenteelt- en afzetbedrijf verantwoordelijk voor een terugvordering van onterecht verkregen GMO-subsidie. Kaaij betwist dit.

De discussie tussen Kaaij en de curator gaat onder meer over de overdracht van de eigendom van een distributiecentrum aan de Poortcamp in De Lier. Volgens de curator, zo werd na het verschijnen van verslag nummer negen uitgelegd, is de boedel waarin Kaaij huist sterk verweven met de hele zaak, omdat GMO-geld gebruikt is voor het pand.

FresQ Poortcamp B.V., een kleindochtervennootschap van FresQ, is eigenaresse van een opstalrecht dat het distributiecentrum aan de Poortcamp 10 in De Lier omvat. Het distributiecentrum is in gebruik is bij een of meer groepsvennootschappen van Kaaij Brothers B.V..  

Volgens de curator hangt de eigendom van het opstalrecht nauw samen met de afwikkeling van de GMO-positie van Kaaij Brothers ten opzichte van FresQ, wat de oorsprong is van de verlening van opstalrecht aan FresQ Poortcamp B.V. Totdat de GMO-zaak af is gerond is de curator van mening dat er in de eigendomspositie van het pand niets mag wijzigen. Kaaij bestrijdt dit.

Uit het twaalfde verslag blijkt dat er nog geen oplossing is en dat er nog geen einde is gekomen aan de discussie over de afwikkeling. Een korte reactie van de curator bij GFActueel bevestigt dat.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven