De NVWA werkt al vanaf 2010 samen met private inspectiebureaus die een door de NVWA geaccepteerd controlesysteem toepassen bij bedrijven die voedsel leveren aan consumenten. Deze inspectiebureaus vervangen het NVWA toezicht niet, maar wanneer een bedrijf één van de zeven door de NVWA geaccepteerde inspectiebureaus inschakelt en een onderneming de voedselveiligheid aantoonbaar geborgd heeft, dan past de NVWA het toezicht aan. Deze vorm van publiek-private samenwerking in het toezicht heeft vanaf 1 juni 2022 een nieuwe naam en beeldmerk via het 'Checkpunt Voedselveiligheid'.

Houwers Groep is per 1 juni één van die inspectiebureaus. "Een status waarmee je de ondernemer aangeeft: hier eet en drink je voedselveilig. Met de nieuwe term en pay-off 'Samen voor veilig voedsel' continueren wij onze ambitie om ondernemers te helpen aan zelfcontrole. Deze nieuwe naam en het daarbij behorende logo slaan de spijker op de kop", vertelt directeur Toos Houwers. "Voedselveiligheid met een dikke vink. Samen voor veilig voedsel. Daar staat Houwers Groep al meer dan dertig jaar voor en we zijn daarom ook heel blij dat het nu terug te lezen is in een officiële NVWA-uiting."

Prijsvraag
In december schreef de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een prijsvraag uit. Wie kon een nieuwe, hippe en catchy naam verzinnen voor de POC-systematiek? Vanuit Houwers Groep kwam een deelwinnaar voort. "We zijn enorm verheugd dat met het indienen van de suggestie Checkpunt, er nu een ladingdekkende, heldere term is ontstaan."

Bijna 3000 ondernemers die actief zijn in de horeca, retail, catering en ambachtelijk productie zoals bakkers en slagers nemen inmiddels deel aan deze vorm van zelfregulering. Door deze deelname laten ze zien dat ze aantoonbaar voldoen aan de relevante wet en regelgeving. Deelname aan het Checkpunt Voedselveiligheid programma kan alleen voor bedrijven die werken volgens een goedgekeurde hygiënecode, zonder EG-erkenning, die meer dan 50% van hun producten rechtstreeks aan de consument leveren.

Klik hier voor meer informatie op de website van NVWA

Voor meer informatie:
Houwers Group
De Ooyen 13c
4191 PB Geldermalsen
Tel. 0345-511903
www.houwersgroep.nl  
info@houwersgroep.nl