Urban Greens (Filipijnen)

Nieuw tuinbouwproject geeft inkomen aan gemeenschap in Manilla

"Het is niet gemakkelijk om te beschrijven wat ik voelde toen ik voor het eerst het Livelihood Education and Rehabilitation Centre (LERC) in Caloocan, Noord-Manilla binnenging. Ik zou het kunnen hebben over wanhoop, hopeloosheid en verdriet. Maar ik zag potentieel, kansen op groei en hoop", zegt Ralph Becker, CEO van Urban Greens, een in Manilla gevestigd vertical farmbedrijf.

De Duits-Filipijnse Ralph Becker, geboren en getogen in Luxemburg, maar nu wonend in Manilla, is een voormalige Corporate Tech-Business Development manager in Tokyo en Silicon Valley. Nu is hij ondernemer in de vertical farmsector.


Ralph Becker, CEO en oprichter van Urban Greens (midden), een collega (links), en Dominique Florendo, hoofd van de technische dienst (rechts)

Inkomen en gezond eten
Het systeem is ontworpen door Ralph Becker en het frame is gebouwd door Mark Bautista, directeur van MDDI Manufactured Dream Design Innovations Inc. Met deze nieuwe faciliteit heeft Urban Greens nu al vier teeltlocaties in de Filipijnen.

Het project is bedoeld om een centrum voor personen met een handicap van levensonderhoud en inkomen te voorzien, een bron van inspiratie te zijn voor de betrokken gemeenschap, toegang te verlenen tot verse en gezonde groenten en om te tonen waar voedsel vandaan komt.

"We zijn hier nog maar een paar maanden in het project en we hebben al planten groeien, hoop gezaaid en veel trots geoogst!", zegt Ralph.

"Voedsel telen doen we niet alleen voor de winst. De waarde van deel uit te maken van dit project is onmeetbaar. Bedankt allemaal om ons te helpen dit mogelijk te maken. We hebben al een lange weg afgelegd en nu beginnen we de vruchten van onze inspanningen te plukken."

Ralph bedankt ook de directeur Stadstuinbouw bij het ministerie van Landbouw, Gerald Glenn Panganiban, en zijn team dat ze hem kennis hebben laten maken met dit project, evenals ouderling Steve Leininger en The Church of Latter Day Saints met al haar vrijwilligers voor de onvoorwaardelijke steun.

"Een dikke pluim natuurlijk voor mijn Urban Greens Hydroponic Systems Inc.-team, met name Hasmaye Marie Pinto en Dominique Florendo. Dank ook aan Mark Anthony Cuarteros voor het geduld om de aardige mensen bij LERC op te leiden."

Urban Greens, een idee geboren in 2016, is een urban farm die gebruikt maakt van hydrocultuurtechnologie om verse groenten te telen. Ralph en zijn bedrijf gaan door met het zoeken naar oplossingen voor duurzame stadstuinbouw om voedsel te voorzien voor stedelijke omgevingen en die zelfvoorzienend te maken.

Hun proces zorgt voor schonere, frissere en slimmer geteelde groenten in een omgebouwd magazijn van 700 m² - de eerste middelgrote indoor vertical farm van de Filipijnen, met plannen om op te schalen - en dat alles met een fractie van het energieverbruik van andere vertical farms. Urban Greens is momenteel bezig met het zoeken naar financiering om meer vertical farms op te zetten om aan de steeds groeiende vraag in een onderbediende markt te voldoen.

Voor meer informatie:
Ralph Becker (CEO)
Urban Greens
ralph@eaturbangreens.com
www.eaturbangreens.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven