“Ik denk dat vrouwen erg goed met stress kunnen omgaan, misschien wel beter dan mannen!”

Tholen - In het vakblad Primeur dat onze uitgeverij uitgeeft staat een rubriek die al jaren AGF-ster heet. De rubriek zou voor het recente meinummer ook best Fruit Queen kunnen heten als het om Anastasiia Ulanova gaat. Vlak voor het interview inspecteerde ze nog pallets met Marokkaanse watermeloentjes zodat ze precies weet wat Fruit Queen de klant kan aanbieden.

Dat de AGF-handel haar dagelijkse leven zou gaan beheersen had ze 3 jaar geleden niet gedacht, toen ze werd aangenomen door Fruit Queens oprichtster Tatsiana Lysenka. Inmiddels is Anastasiia haar rechterhand, iets waar Tatsiana erg content mee is. “Nu kan ik eindelijk eens op vakantie, want ik weet dat Anastasiia mij kan waarnemen,” verzucht ze.

Fruit Queen is flink gegroeid in de afgelopen jaren. Anastasiia werd destijds aangenomen om te ondersteunen in de administratie, maar al snel kreeg ze meer taken. “In het begin was ik heel groen en moest alles nog leren. Ik ben begonnen met het in orde maken van alle documenten en de afhandeling daarvan. Daarna ging ik ook mee de loods in voor kwaliteitscontroles. Zo leerde ik van alles over de producten en als je de producten eenmaal goed kent, kun je ze ook gaan verkopen. Je weet immers wat je aan product hebt en kunt daarin de klant goed adviseren en helpen,” vertelt Anastasiia.

Ze is blij dat ze al deze de stappen heeft kunnen maken. Van het groeien in haar functies, maar ook in het leren van de Nederlandse taal, tot het halen van een rijbewijs. “Tatsiana heeft me hierin heel erg gestimuleerd en ondersteund. Ze is de beste baas die je maar kunt hebben. Je maakt natuurlijk weleens een fout, maar dat is niet erg, zolang je er maar van leert en er beter door wordt.”

Werkend voor een vrouwelijke ondernemer, maakt dat Anastasiia de AGF niet als een typische mannenwereld ziet. Het is wel een wereld waar veel mannen werken en het er weleens hard-tegen-hard aan toe kan gaan. Anastasiia moest daar wel even aan wennen. “Ik ben van nature een beetje stille persoon, maar inmiddels voel ik me sterker en ben ik niet snel meer geïntimideerd. Ik probeer altijd heel positief te blijven en van alle situaties iets te leren. Inmiddels kan ik heel goed met allerlei situaties omgaan en weet wat verstandig is om te zeggen. Ik denk dat vrouwen erg goed met stress kunnen omgaan, misschien wel beter dan mannen!”

Hoewel Anastasiia helemaal geen achtergrond had in AGF, werd ze al snel gegrepen door de dynamiek van het werken met verse producten. “Het is veel werk, maar en uitdagend en geeft weleens een beetje stress, maar ik vind het echt heel leuk om te doen, ook al is dat soms dozen sjouwen in de loods. Het is altijd interessant en nooit saai.”

Strategische alliantie met grote paprikateler
De afgelopen jaren is de omzet sterk gestegen. Een grote ontwikkeling is de exclusieve strategische alliantie met Omar Mounir farm, met 164 ha de grootste paprikateler van Marokko. Die levert onder andere witte en rode Capia-paprika’s, chilipepers, Habanero-pepers in de rode, gele en oranje variant en aubergines. Fruit Queen is inmiddels ook uitgebreid met watermeloenen en tomaten. Fruit Queen is onlangs verhuisd van Barendrecht naar een nieuw pand van Helmer in Breda. Het bedrijf groeit en daarom zijn ze hard op zoek naar nieuwe mensen om het team te versterken.

Het succes van Fruit Queen komt doordat ze een zeer hecht team zijn. “Onze onderlinge relatie is heel goed. Als er iets is, dan zeggen we dat recht voor zijn raap. Tegen kritiek moet je kunnen, want je kunt daar altijd wat van leren. Het werk is 24/7 en we hebben ook allemaal een gezin. Als daar wat mee is, dan vangen we dat op voor elkaar. Naast het werk trekken we ook vaak met elkaar op, inclusief partners en kinderen.”

Wat hen ook verbindt is dat hun roots in Oekraïne liggen. Er zijn veel zorgen over familie en vrienden aldaar. Anastasiia vangt 6 familieleden op die zijn gevlucht voor de oorlog. Fruit Queen startte ook een actie om producten en goederen richting Oekraïne te sturen. “Dankzij onze connecties hebben wij voldoende auto’s om goederen en voedsel naar de grens van Polen en Oekraïne te rijden. Uit ons netwerk krijgen we ook financiële steun aangeboden, maar daar zijn we terughoudend mee om het aan te nemen. Verder is alle hulp welkom!”

Dit artikel verscheen eerder in editie 5, 36e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl. 

Voor meer informatie:
Fruit Queen
a.ulanova@fruitqueen.nl 
www.fruitqueen.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven