Upgrade belichting bij komkommerteler voor maximale lichtoutput

De Canadese komkommerteler Glenwood Valley Farms heeft geïnvesteerd in LED-belichting. Het gaat om een upgrade van de belichting met Philips LED toplighting lineair van Signify. De telers uit Langley uit Britisch Columbia wilden de kwaliteit van de vruchten verbeteren en een hogere productie draaien met operationele efficiëntie op hun bedrijf van 6 hectare. 

Glenwood Valley Farms was een van de eerste telers die proeven heeft gedaan met de Philips GreenPower LED toplighting lineair toen het in 2015 werd geïntroduceerd in Noord-Amerika. In de jaren daarna heeft Glenwood aanvullende proeven gedaan met belichting van verschillende LED-leveranciers, ook gecombineerd met traditionele Son-T belichting. De uitkomsten toonden aan dat de gewassen belicht met Philips LED hogere opbrengsten hadden, waardoor Glenwood Valley uiteindelijk onlangs voor Signify en Philips LED toplighting heeft gekozen voor de upgrade van de belichting.

Lichtplan
Na uitgebreid testen kwam Glenwood tot de conclusie dat een hoge lichtoutput boven het gewas een optimale productie gaf. Met de hulp van Signify Key Account Manager John Galbraith en Application Engineers Chris Strom en Rachelle Winningham, werd er voor Glenwood een lichtplan op maat gemaakt. Om de maximale lichtoutput te krijgen, werden er bij de upgrade vijf doorgaande lijnen van Philips toplighting lineair met hoge output geïnstalleerd in een vak van acht meter breed. De installatie van meer dan 4000 toplighting lineair modules werd begin 2022 voltooid.

“Herb Schlacht en zijn team bij Glenwood Valley Farms hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd van belichtings-producten, mogelijkheden, en scenario’s voordat zij uiteindelijk een keuze hebben gemaakt,” zegt Udo van Slooten, General Manager Horticulture LED Solutions bij Signify. “Wij zijn trots op de resultaten die Glenwood heeft behaald bij het telen met Philips LEDs, en we zijn er ook trots op dat zij voor onze Philips GreenPower LED belichting hebben gekozen.”

Het project werd gesteund door Climatrol Solutions, een erkend Philips Horti LED partner uit Langley. Climatrol is gespecialiseerd in op maat gemaakte kassensystemen voor telers. De president van Climatrol, Mark Pedersen, zei over het Glenwood Valley project: “Glenwood heeft uitgebreid onderzoek gedaan en wij hebben met veel plezier ondersteuning geboden tijdens het onderzoek, de keuze van leverancier, en de installatie.” In het project werkten de teler, energielenverancier BC Hydro, Climatrol en Signify samen. 

Voor meer informatie: 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven