Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeien staan er mooi op met FloriLED

Tholen - Met het nieuwe LED systeem haalt Kwekerij de Kooi in Drunen een grote hap uit de energierekening. En niet alleen uit de energierekening. Ook bleek de oplossing van FloriLED veel goedkoper te zijn dan die van de meeste andere aanbieders en was de installatie van een eenvoud die bijna doet denken aan ‘even de slingers ophangen’.


Onur Ince van InfaTechniek

Kweker Kees van der Wiel stapte recentelijk op zijn drie hectare tellende tuin over van tomaten op aardbeien. Daarbij hoorde ook een nieuwe, energiebesparend lichtoplossing. Op zoek naar een aanbieder kwam hij uit bij Arnold van Liempt, oprichter van FloriLED. Met dit bedrijf richt hij zich op het leveren van maatwerk, waarbij ‘alles’ mogelijk is maar de focus ligt op eenvoud en ‘plug en play’.

Op locatie bij de tuinder spreken we met Onur Ince van InfaTechniek, die in het traject als het ware als tussenpersoon fungeerde tussen de kweker en FloriLED. “Voor de installateur is dit systeem ideaal”, vertelt Onur. “Het betreft eigenlijk gewoon een snoer, dat je makkelijk kunt afrollen. De snoeren komen op maat gemaakt binnen, dus je hebt veel minder gedoe met haspels. Ook heb je geen lasdozen of dagenlang laswerk en dat scheelt dus héél veel tijd. Daarnaast is het efficiënt en makkelijk op te hangen, en sluit je de boel aan door een stekker in het stopcontact te steken.”


Arnold van Liempt

In het proces heeft allereerst de kweker zijn belichtingsvraag bij de installateur gelegd. De installateur, in dit geval InfaTechniek, maakt op zijn beurt een ontwerp van de benodigde oplossing, welke hij stuurt naar FloriLED. Die levert op zijn beurt conform gemaakte tekeningen en gevraagde specificaties het volledige pakket aan kabels en 12 Watt FloirLED lampen. Het snoer is netjes afgewerkt (ofwel oogt professioneel, daar gaat de vergelijking met ‘slinger’ mank). T.o.v. conventionele (LED)armaturen is het geheel in aanschaf evenwel stukken goedkoper en heeft tot slot als extra voordeel dat het nauwelijks natuurlijk licht afvangt.

Arnold van Liempt heeft het ondernemerschap met de paplepel ingegoten gekregen. “Ik ben opgegroeid op een agrarisch bedrijf”, vertelt hij later over de telefoon, “op klantbezoek gaan bij telers voelt dan ook een beetje als thuiskomen. Met FloriLED willen we in samenspraak met de klant en de installateur komen tot de beste oplossing. Deze klantcase is daar een mooi voorbeeld van, de hele installatie is afgestemd op zijn wensen. En op die van Onur dus, dus onze missie geslaagd.”

Voor meer informatie:
FloriLED
Paterstraat 59
5331 EB Kerkdriel
[email protected]
www.floriled.nl

Onur Ince
Infa Techniek BV
Kleiweg 26
5145 NB Waalwijk
[email protected]