Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"AGF-producten dankzij nieuw koelsysteem in 20 minuten tijd van 25 naar 4°C"

Picvert, teler van jonge slascheuten en babygroenten, heeft onlangs een nieuw vacuümkoelsysteem aangeschaft. Dit systeem is een snelle, homogene en uniforme koeloplossing die helpt bij het verlengen van de levensduur van AGF-producten.

"De temperatuur van een bepaald AGF-product gaat met behulp van het koelsysteem in 20 minuten tijd van 25 naar 4°C", vertelt sales manager bij Picvert Christophe Janson.

Dankzij het feit dat Picvert al een paar jaar met de technologie werkt, is het bedrijf er al aardig mee vertrouwd. "Eerder hadden we al eens twee koelsystemen met een kleine capaciteit. Omdat we daar echter slechts enkele producten mee konden verwerken, gebruikten we voor het koelen meestal een koeltunnel, een proces waarbij het tijd kostte om de producten tot de gewenste temperatuur 'afgekoeld te krijgen."

Het nieuwe vacuümkoelsysteem bestaat uit twee cellen die 8 pallets met producten tegelijk kunnen verwerken. "Dit betekent dat wat 's ochtends wordt gesneden, nog dezelfde dag 's middags kan worden verzonden. Dit alles betekent een flinke verandering in de werkorganisatie en een grotere flexibiliteit."



Het nieuwe vacuümkoelsysteem, dat namens de Nederlandse fabrikant Weber Cooling wordt gedistribueerd door het Franse bedrijf Thermo Réfrigération, heeft het hele team ontzettend blij gemaakt. "We zijn echt heel tevreden en hebben van onze klanten goede feedback gekregen. Het koelsysteem is een solide systeem, op zo'n manier gemaakt dat het lang mee kan gaan."

Picvert is gevestigd in het Franse Picardië, maar heeft ook een vestiging in Portugal en in Spanje (Malaga). De klanten van Picvert zijn verpakkers (kant-en-klare sla die in bulk worden verhandeld in kratten van 5 kg), kleinhandelaars (bakjes van 125 g) en restauranteigenaren (verpakkingen van 1 kg).

Voor meer informatie:
Christophe Janson
Picvert
7 Rue d'Enfer
80200 Estrées Mons, Frankrijk
Tel.: +33 (0)3 22 85 70 78
www.picvert.com