Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leveranciers zien kansen op Kazachse tuinbouwbeurs in Almaty

Vorige week waren in Almaty, de grootste stad van Kazachstan, ruim 80 bedrijven aanwezig op een vakbeurs over de tuinbouw. Omdat de tuinbouw in Kazachstan de afgelopen tien jaar snel is gegroeid, vooral dankzij de exportmogelijkheden naar Rusland, zijn er volop kansen om de markt verder uit te breiden.

Voorafgaand aan de beurs kondigde het Russische kassenbouwbedrijf Eco-Cultura een uitbreiding van 500 ha aan in Kazachstan. En ze zijn niet alleen. De afgelopen jaren zijn er in Kazachstan behoorlijk wat kassen gebouwd. Het grootste deel van de oogstopbrengst wordt naar de Russische markt geëxporteerd.

Een van de bedrijven die aanwezig was op de beurs is Gakon Netafim, vertegenwoordigd door Olaf Mos, Stas Medvedev, Serhat Sarikaya en Nurbek Nurbayev. Vorige week nog vertelden ze hoe ze onlangs een project van 4 hectare in Kazachstan hebben opgeleverd. Volgens Olaf Mos liggen er veel kansen op de Kazachse markt en helpt het bedrijf telers graag verder. Het lokale Kazachse team van Netafim kent de markt heel goed. "De beurs was oké. Het merendeel van de bezoekers kwam uit Kazachstan zelf, waar er veel mogelijkheden zijn om de beschermde teelt verder uit te breiden."



Henk Stigter, Landbouwraad te Moskou voor Nederland, met als werkgebied Rusland, Kazachstan, Wit-Rusland, Armenië, Kirgizië en Oezbekistan, bezocht vorige week dinsdag de beurs.

Naast veel turnkey kassenleveranciers is er ook een groot aantal Turkse leveranciers naar Kazachstan afgereisd.

Volgens het team van GenGroup is er veel aandacht voor diensten als moderne kassenbouw, apparatuur en turnkey projecten.

Publicatiedatum: