RMT Haaglanden wil helpen om personeel van werk naar werk te begeleiden

Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Haaglanden wil werkgevers helpen die last hebben van de hoge energieprijzen en minder omzet verwachten door het conflict in Oekraïne en daardoor gedwongen zijn om afscheid te nemen van haar personeel. "Zo willen we werkgevers, die momenteel geen mogelijkheden zien om zelf personeel van werk naar werk te begeleiden, ondersteunen. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen blijven. Om ondernemers hierbij te ondersteunen bestaan er verschillende regelingen en initiatieven."

Het RMT denkt mee
Samen met ondernemers stelt RMT een plan op om mogelijkheden binnen of buiten de eigen sector te benutten. Met haar sociale partners biedt RMT hulp en begeleiding aan medewerkers die tussen wal en schip dreigen te vallen.

Er zijn geen kosten aan deze ondersteuning of extra voorzieningen verbonden.

Het RMT-team bedient een duidelijk omkaderde doelgroep: 

  • Werkgevers die werknemers (tijdelijk) moeten laten gaan
  • Werknemers die hierdoor met werkloosheid bedreigd worden
  • ZZP’ers die zich door de coronacrisis heroriënteren op een baan of bijbaan in loondienst en daar scholing voor nodig hebben

Wat biedt het RMT Haaglanden?
Het RMT Haaglanden biedt organisaties ondersteuning op het gebied van financiële zorgen, om personeel van werk naar werk te begeleiden, of bij de uitdaging om voldoende gekwalificeerd personeel binnen te halen. 

Waarom?
De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. Er verdwijnen banen, werk verschuift en nieuw werk ontstaat. Dat vraagt dat medewerkers soms van baan moeten wisselen, of zich moeten aanpassen om hun huidige werk te kunnen behouden. Voor hen die extra ondersteuning nodig hebben bij het zoeken en vinden van werk, staat in deze regio het RMT Haaglanden klaar. Daarin werken coaches van UWV, vakbonden en gemeenten intensief samen. Het gaat om ondersteuning op maat, waarbij het niet uitmaakt of iemand al een uitkering of nog een baan heeft of zich verder wil oriënteren en ontwikkelen bij (dreigend) baanverlies. 

Voor meer informatie:
Marlies Zuyderwijk                                                                 
RMT Haaglanden                                                     
06-5269 9242                                                         
marlies.zuyderwijk@uwv.nl 
www.rmthaaglanden.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven