Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Nederlands' glastuinbouwproject in Brazilië goed op weg

Hoe zou het met Arjan Kouwenhoven en zijn vrouw Tatjana zijn? Een uitzending op de Braziliaanse tv over het opvallende glastuinbouwproject Fonte Verde Agro geeft hier antwoord op.

Zelfs wie geen Portugees verstaat, ziet dat de Nederlander en zijn Russische vrouw het goed naar hun zin hebben in Brazilië, waar ze Nederlandse technieken inzetten om tomaten te telen in een hightech kas. In de uitzending krijgt de kijker er uitgebreid uitleg over.

Dat het 'geen abc'tje' is om 'even' in Brazilië te gaan telen, dat benadrukte Arjan eerder al in een interview. "Wij willen kijken of wij, met een glazen kas met alle hightech faciliteiten die er zijn, met een biologisch evenwicht kunnen telen, zoals dat ook in Nederland gedaan wordt. Mocht het ons lukken op die manier te telen, dan kunnen wij hier als voorbeeld dienen en zullen we de telers hier zeker meenemen in ons proces.”

Bekijk hier de uitzending.