"Mobiele app bespaart uren aan gegevensinvoer en verbetert de gewasgezondheid"

BumperCrop introduceert een nieuw systeem dat, zo belooft de producent, het verzamelen van gegevens vereenvoudigt en besluitvorming door telers verbetert. Het systeem is het afgelopen jaar ontworpen en getest in samenwerking met NZ Gourmet, een Nieuw-Zeelandse kasteler. De BumperCrop-oplossing is in meerdere talen beschikbaar voor telers over de hele wereld. 

"Het opstellen van beknopte, maar allesomvattende verslagen is de sleutel tot een succesvolle bestrijding van plagen en ziekten. Door deze app te gebruiken om problemen met gewassen vast te leggen en te identificeren, kunnen we tijd besparen en beter communiceren met het management en andere plaagbestrijdingstechnici", vertelt Hamzeh Ghasemi, technicus Biologische Bestrijding bij Gourmet Waiuku.


Hamzeh Ghasemi gebruikt de BumperCrop Scouting App om het label van een bepaalde rij te scannen en de rij te gaan verkennen.

Voordat NZ Gourmet het systeem van BumperCrop gebruikte, zette het de verzamelde gegevens uit op een speciaal ontworpen Excel op een tablet. Door over te schakelen naar een specifieke oplossing waarbij enkel de labels per rij worden gescand en slechts een paar handelingen moeten worden uitgevoerd, kan Gourmet Waiuku nu 2-3 uur arbeid per week besparen.

De tijd die nodig is voor het invoeren van gegevens met betrekking tot een bepaald probleem in een 85 meter lange paprikapad is nu slechts 10-15 seconden. "Het hanteren van een compact mobiel apparaat is gemakkelijker dan werken met een tablet en veel beter dan het gebruik van pen en papier. In de drie jaar dat ik als biocontroletechnicus aan de slag ben, heb ik alle opties geprobeerd en ik vind deze de beste", zegt Hamzeh.

Rapporten worden automatisch opgesteld en dat werk wordt gescheiden van het verzamelen van gegevens, waardoor het format kan worden geoptimaliseerd en dat komt de beoordeling en besluitvorming ten goede. "Nette en gestandaardiseerde rapporten helpen om tijd te besparen", vervolgt Hamzeh.


Heatmap met tripsincidentieniveau per rij en per segment

Heatmap
Een online heatmap van elke kas stelt managers in staat om de plaag- en ziektedruk en de aanwezigheid van nuttige insecten in elke rij en segment te zien en hoe deze in de loop van de tijd zijn veranderd. Dit resulteert in een betere besluitvorming over plagen en ziekten en daarmee samenhangende resultaten. "Scoutingrapporten komen nu automatisch in mijn inbox en hebben precies het format dat nodig is om nauwkeurige beoordelingen te maken en beslissingen te nemen", aldus Roelf Schreuder, directeur Beschermde Teelt bij NZ Gourmet.

De tijd en energie die worden bespaard door verbeterde gegevensinvoer en rapportage en versnelde besluitvorming kunnen nu worden besteed aan teeltbeheer. Gewasverkenning kan worden onderverdeeld in drie stappen: identificatie, markering en registratie van gegevens. "We investeren liever meer tijd in het signaleren van problemen bij gewassen en minder tijd in dataverzameling. Het gebruik van een tijdbesparend systeem helpt ons dus om gezondere gewassen te bekomen", besluit Hamzeh. De BumperCrop-oplossing is in meerdere talen beschikbaar voor telers over de hele wereld.

Voor meer informatie:
Adam Forbes
BumperCrop
adam@mybumpercrop.com
www.mybumpercrop.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven