Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Koreaans-Australische samenwerking werkt aan aardbeienproject

De tuinbouw in Australië staat voor tal van uitdagingen die te maken hebben met klimaatverandering, verklaart Andrew Sutherland van de Australische agri-tech start-up Farm 4.0. De techniek van het Koreaanse bedrijf Green Plus biedt een oplossing voor deze uitdagingen, ziet hij, en daarom is hij blij een licentieovereenkomst voor 30 jaar aan te kondigen met smart farm ontwikkelaar Green Plus.

De CEO van Green Plus, Young Hwan Park, onthult dat de twee bedrijven al begonnen zijn met het plannen van de bouw van een aardbeienkas van meer dan 4 ha in Toowoomba, Australië. In 2022 zal Farm 4.0 daar hun eerste hightech kas bouwen.

Een van de eerder gerealiseerde Green Plus projecten: Green K Farm, Pyeongtaek, Gyeonggi-do

Klimaatextremen
"Snelle veranderingen in klimaatextremen, droogte en inefficiënt gebruik van kostbaar water creëren aanzienlijke uitdagingen voor telers in heel Australië. Deze uitdagingen leiden tot grote verschillen in opbrengst en kwaliteit van de gewassen, wat leidt tot inkomensonzekerheid en geestelijke gezondheidsproblemen voor telers. Recentelijk zijn er ook problemen geweest met het vinden van seizoenarbeiders, wat kan leiden tot problemen met de voedingszekerheid," vatte Andrew Sutherland het vorige week samen tijdens de officiële lancering van Farm 4.0, toen hij meer uitleg gaf over de uitdagingen waar Australische telers mee te maken hebben. "Maar Australië is niet de enige die voor deze uitdagingen staat. De transformatie van de moderne tuinbouw naar een CO2-neutrale tuinbouw is een wereldwijd probleem en daarom is de kans groter dat we antwoorden vinden als we samenwerken en de beste praktijken van over de hele wereld delen."

Het was in Korea dat hij antwoorden op deze uitdagingen vond. "Korea is een wereldleider op het gebied van CO2-efficiënte hightech Smart Farming-technologie. Een van de toonaangevende Koreaanse bedrijven op dit gebied is Green Plus. In de afgelopen 10 jaar heeft Green Plus met succes meer dan 400 ha hightech Smart Farms over de hele wereld gebouwd."

Met 90% minder waterverbruik, waarvan 30% wordt gerecycled, 80% minder kunstmest en chemicaliën, tot 5x de opbrengst/ha en 365 dagen/jaar optimale groeiomstandigheden, kunnen aanzienlijke reducties (tot 90%) in koolstofemissies worden gerealiseerd.

"Green Plus hightech Smart Farms is in staat om deze goede resultaten te leveren dankzij gepatenteerde kasontwerpen, technische controle- en bedrijfsbeheersystemen en een uitgebreid gebruik van hernieuwbare energie- en watersystemen," vertelt hij, eraan toevoegend dat Green Plus hightech Smart Farms in staat zijn om een breed scala aan groenten en fruit te telen, waardoor ze zich zeer goed kunnen aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden in Australië.

Dat is waarom afgelopen week het Farm 4.0 team blij was om aan te kondigen dat ze een 30-jarige licentieovereenkomst met Green Plus hebben afgesloten, waardoor Farm 4.0 de exclusieve rechten krijgt om Green Plus hightech Smart farms in ANZ in te kopen, te bouwen, te exploiteren en te verkopen. 

Australië en Nieuw-Zeeland
Als eerste project om de start te markeren, is Green Plus, samen met Farm 4.0, al begonnen met de planning van een aardbeienkas van meer dan 4 ha die in Toowoomba, Australië zal worden gevestigd. In 2022 zal Farm 4.0 hun eerste hightech Smart Farm bouwen in Toowoomba, waar vanaf 2023 aardbeien van hoge kwaliteit zullen worden geteeld en afgezet aan retailers in QLD.

"In deze kas zullen we een innovatieve teelt bereiken die niemand anders heeft bereikt door de introductie van het Green Plus' gepatenteerde 'up-down gootsysteem' en ledbelichting in hypermoderne kassen," vertelt Park.

Voor meer informatie:
Andrew Sutherland
Farm 4.0
PO Box 3184 Yeronga
QLD 4104 Australia
andrews@farm40.com.au
farm40.com.au

GreenPlus
+82 41 332 6421 
leehojoon@greenplus.co.kr 
www.greenplus.co.kr 

Publicatiedatum: