Kennispodium ‘Nieuwe Narigheid’ op 8 juni 2021

Op dinsdagmiddag 8 juni organiseert Naktuinbouw het eerste kennispodium van 2021 plaats. Het is thema is 'Nieuwe narigheid'.

In de internationale handel van zaden, bloemen, planten en (vrucht)bomen liften regelmatig ziekten mee die wij in Europa of Nederland niet kennen. Of er duiken ziekten op in een reeks van nieuwe waardplanten. Deze nieuwe narigheid kan voor veel ellende zorgen in de handel. Maar ook in de teelt, vermeerdering van gewassen of in de groene ruimte in Nederland of Europa. Dat weten we niet alleen door ervaringen uit het verdere verleden, maar ook uit nog vrij recente uitbraken. Denk daarbij aan ToBRFV in tomaat, Oost-Aziatische Boktor in esdoorn, Trips palmi en Ralstonia in roos.

Naktuinbouw gaat graag met u in gesprek over nieuwe ziekten en plagen. Dit doet men niet alleen met deskundigen van Naktuinbouw zelf, maar ook met deskundigen van de NVWA. Wat is er al bekend en komt mogelijk op ons af? Waar maken de fytosanitaire autoriteiten zich zorgen over? Welke Alert-systemen en (DNA-)onderzoeken helpen ons in de ‘strijd’ tegen nieuwe ziekten? Hoe wordt hier op internationaal niveau over gesproken?

Daarnaast is ook uw input gevraagd. Hoe wapent u als bedrijf zich tegen het binnenbrengen van nieuwe ziekten? Waar zitten uw grootste zorgen op dit terrein? Welke signalen hoort u? Wat verwacht u van Naktuinbouw en fytosanitaire autoriteiten? Uw inbreng helpt Naktuinbouw weer om de juiste prioriteiten in de kennisontwikkeling te leggen.

Online programma
Het online programma start op 8 juni om 14:00 uur en duurt ongeveer tweeënhalf uur. Het kennispodium is speciaal voor de bij Naktuinbouw geregistreerde bedrijven en voor leden van Sectorraden en Adviescommissies. Deelname is gratis.

Klik hier voor meer informatie en de mogelijk u aan te melden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven