Koelbox voor biologische bestrijders

Onlangs werd al bekend dat de biologische bestrijders van Koppert Biological Systems duurzaam gingen vliegen, maar nu krijgen ze ook nog een koelbox. De producent van biologische bestrijders introduceert namelijk deze maand een 100% recyclebare koelbox voor het vervoer van biologische oplossingen. 

De nieuwe duurzame box zal worden gebruikt voor het vervoer van nuttige insecten en micro-organismen ter bestrijding van plagen in de land- en tuinbouw wereldwijd. Deze milieuvriendelijke koelbox is speciaal ontworpen voor vervoer over lange afstanden, zodat de klant verzekerd is van hogwaardige producten op de plaats van bestemming.

Dit initiatief sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstelling van het bedrijf: 'Afvalvrij in 2030'. “Ons uiteindelijke doel is om bij te dragen aan een gezond milieu door het verminderen van intern en extern afval tot 0% en het gebruik van 100% duurzame materialen voor onze producten en verpakkingen in 2030”, aldus Edwin Muijt, Packaging and Raw Materials Sustainability Focus Group Lead bij Koppert. 

Speciaal verpakkingsmateriaal
De EcoCooler is door Koppert ontworpen en aangepast voor het vervoer van levende insecten en micro-organismen. De eerste koelboxen worden vanuit het hoofdkantoor van Koppert naar dochtermaatschappijen verscheept en in een later stadium naar Koppert-klanten.

De nieuwe box is gemaakt van uitsluitend biobased en hernieuwbare materialen en is 100% recyclebaar. Hij is uitsluitend gemaakt van gerecycled karton en papier. Hoewel het in het eerdere ontwerp gebruikte polystyreen volledig kan worden gerecycled, zijn er wereldwijd maar weinig fabrieken die dit in de praktijk doen. Aan de andere kant zijn papier- en kartonafvalstromen ruim voorhanden en daarom heeft Koppert nu voor dit verpakkingsmateriaal gekozen.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
info@koppert.com
www.koppert.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven