Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kazachstaanse teler is snel overtuigd van LED

Begin januari 2020 werd een tomatenkas in het zuiden van Kazachstan voor het eerst belicht met LED. Eerst ging het om slechts 5000 m² om uit te proberen hoe de tomaten zouden reageren op deze belichting.

Na dat seizoen was het duidelijk dat de LED-lampen, geleverd door Plantalux, dat examen perfect hadden doorstaan. Op basis daarvan besloot de eigenaar van de kas om nog een bestelling te plaatsen, deze keer voor lampen op een areaal van 50.000 m², 10 keer zoveel als een paar maanden eerder.

"Eerst kocht de investeerder 1000 HPS-lampen van 1000W elk. We hebben hem overgehaald om een klein deel van de kas te splitsen om te zien hoe dezelfde hoeveelheid ledlampen van 500W zouden presteren in vergelijking met de HPS-lampen," legt Rafal Lachowski van Plantalux uit. "Dit jaar zijn we overeengekomen om ledlampen te installeren met 20% meer energie (600W per lamp) om de opbrengst nog verder te verhogen," voegt Jakub Lachowski toe.

Alleen in deze kas zijn de LED-lampen geïnstalleerd op een oppervlakte van 55.000 m², wat het tot een van de grootste LED-installaties maakt in dit gedeelte van de wereld.

De armaturen van Plantalux zijn gecertificeerd voor veel markten in Europa (CE) en Azië (EAC). "Ook ondergaan ze tests, zodat ze ook in Amerika op de markt verkocht kunnen worden (UL)," deelt Rafal.

Voor meer informatie:
Plantalux
plantalux.pl

Publicatiedatum: