300 nieuwe groentenrassen op Chinese beurs

Op 20 april 2021 opende de 22e China (Shouguang) International Vegetable Science and Technology Expo/2021 China (Shouguang) International Vegetable Seed Industry Expo haar deuren in Weifang, Shandong.

De beurs, die tot 30 april duurde, toonde de meest recente wetenschappelijke en technologische resultaten voor groenten, zaden en aanverwante sectoren, geavanceerde praktische technologieën, bekende, hoogwaardige en zeldzame variëteiten en groenteteelttechnieken. Er werden meer dan 300 nieuwe groentenrassen, meer dan 80 nieuwe teeltmodellen en meer dan 100 nieuwe technologieën tentoongesteld.

Veredeling helpt lokale teelt moderniseren
De laatste jaren dringt Shouguang aan op onderzoek en ontwikkeling van de groentenzaadsector als een "strategisch project" om de ontwikkeling van de modernisering van de tuinbouw te bevorderen. Sinds 2013 is het aandeel van lokaal geteelde groentenzaden in Shouguang elk jaar gegroeid, van 54% in 2010 tot de huidige meer dan 70%. Het aantal groentenrassen dat door dit gebied is ontwikkeld, heeft de 140 bereikt, waarvan 71 rassen in 2020 octrooien voor nieuwe plantenrassen kregen.

Bovendien hebben het eerste regionale zaadveredelingscentrum in de provincie Shandong en het grootste teeltcentrum voor zaailingen van China zich ook in Shouguang gevestigd. De Seed Expo heeft een kas op zonne-energie die een online en offline tentoonstelling van 4000 variëteiten van zeven gewassen, waaronder tomaten, chilipepers, komkommers, meloenen en courgettes, veredeld door meer dan 400 zaadbedrijven en wetenschappelijke onderzoeksinstellingen in China en in het buitenland, met de hulp van een digitaal tentoonstellingssysteem.

Bron: Farmers Daily, China Rural, Dazhong
大众网


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven