2,5 miljoen voor Franse LED-start-up

Red Horticulture, een start-up in Lyon, gespecialiseerd in intelligente LED-belichtingssystemen voor het optimaliseren van plantengroei, heeft onlangs 2,5 miljoen euro opgehaald.

De gepatenteerde oplossing van Red Horticulture combineert LED, kunstmatige intelligentie en software om zo belichtingsstrategieën in realtime te kunnen beheren. Dankzij deze technologie kan de belichting heel precies worden aangepast (intensiteit, branduren, kwaliteit) en leidt deze op die manier in kassen tot 54% minder energieverbruik en zelfs tot 68% meer energieopbrengst, aldus de bedenkers. 

De 2,5 miljoen euro is afkomstig van een fonds dat wordt beheerd door de Franse private equity firma Demeter voor de 'financiering van jonge innovatieve bedrijven die een bijdrage leveren aan de transitie naar een duurzamere tuinbouw en voeding.'

"Met dit bedrag kan de commerciële ontwikkeling van ons aanbod worden versneld en kan in R&D worden geïnvesteerd, zodat onze onderscheidende agronomische expertise verder kan worden uitgebouwd," vertelt Yassine El Qomri, die samen met Louis Golaz het bedrijf oprichtte.

Bron: le-tout-lyon.fr

Voor meer informatie:
Red Horticulture

www.horticulture.red 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven