Nieuwste kas Schenkeveld wordt onbelicht

Eind dit jaar wil Schenkeveld tomatenplanten poten in de derde kas van Schenkeveld Schiphol. Schenkeveld bouwt in Rijsenhout een kassencomplex van 44 hectare. Momenteel wordt kas Zuid gebouwd. In 2022 volgt daarna kas West, waarmee het complete project, waarbij gekozen is voor een klaverbladconstructie, af is.

Gekozen is om de verwerking-, verwarming-, en waterruimte als middelpunt van het bedrijf te gebruiken, met daaromheen vier kassen van elk 11 hectare. In elke windrichting een kas. Kas Noord en kas Oost zijn al een paar jaar geleden gebouwd. Dit jaar zal kas Zuid gebouwd worden, waarna gelijk in 2022 kas West de laatste zal zijn om het project af te maken.


Ter voorbereiding op de bouw worden warmteleidingen ingegraven. Foto: website bouwupdates Schenkeveld

Onbelicht
De kas, die gebouwd wordt door Kubo, zal voorzien worden van de nieuwste technieken. Toen vorig jaar de handtekeningen werden gezet voor de aankoop van het land was nog niet bekend of de kas belicht of onbelicht zou worden. Richard Hartensveld liet destijds weten dat het 'een optie' was en dat er nog tijd was om te kiezen.

Inmiddels hebben de telers gekozen voor een onbelichte kas met een ontvochtigingssysteem van Technokas. Omdat er geen lampen in de kas komen, wordt een ander soort schermdoek toegepast. De scherminstallatie, waarvoor PDI gaat zorgen, wordt uitgerust met een schermdoek dat zeer transparant is en dus veel licht doorlaat. Op die manier kan het doek op een koude dag ook gesloten blijven. 

Updates
De telers houden tijdens de bouw zelf een website bij met updates. Daarop zijn alle bouwpartners te zien en worden updates gedeeld. De telers werken graag met vaste partners. De meeste leveranciers voor deze nieuwe fase zijn dan ook dezelfde als bij aanvang van het project.

Nog niet alles is uitbesteed. Over onderdelen die te maken hebben met intern transport, buisrailwagens en het padregistratiesysteem moet nog worden besloten. 

Voor meer informatie:
Schenkeveld
www.schenkeveld.co/schiphol 
info@schenkeveld.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven