Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voortaan paprika en bonen in worstjes

Unox is bekend van de rookworsten. Dat blijft zo, maar wel gaat het worst-, soep- en stamppotmerk met minder vlees werken. Dat maakte het merk deze week bekend. Ook Boon gaat op de plantaardige toer. Hier worden, niet verrassend, bonen gebruik in braadworst en gehakt.

Het betekent concreet bij Unox dat al in mei van dit jaar in de chipolataworstjes een deel van het vlees vervangen gaat worden door bijvoorbeeld kidneybonen en paprika. 

In 2025 wil het merk zijn aanbod van vleesvervangers is verdubbeld. Daarvoor werkt men aan de ontwikkeling van producten die deels uit vlees en deels uit groente en peulvruchten bestaan. Daarnaast vergroot Unox de hoeveelheid groente en peulvruchten in zijn soepen nog verder en zal het percentage vegetarische soepen groeien van 42% naar 60%.

Boon zet 'superheld' veldboon in. De peulvrucht, bomvol eiwitten, wordt in baadworstjes en gehakt van het merk verwerkt. 

 

 

Publicatiedatum: