Nieuw Amerikaans privé online-handelsplatform voor versproducten

ProduceIQ is een internationaal business-to-business platform waar telers en kopers rechtstreeks kunnen onderhandelen. Versproducten ‘slimmer verhandelen’ is het motto. De marktplaats biedt de mogelijkheid om in een efficiënte en veilige handelsomgeving zaken te doen met nieuwe (internationale) handelspartners.

Sinds de recente lancering hebben gebruikers van meer dan 150 bedrijven zich geregistreerd om deel te nemen. Een opmerkelijke start voor een sector die historisch gezien niet vooraan staat als het gaat om digitale noviteiten.

Voor kopers biedt ProduceIQ een extra mogelijkheid om in contact te komen met betrouwbare, voedselveilige telers en nieuwe mogelijkheden te vinden. Voor telers biedt de marktplaats toegang tot een netwerk van afnemers zonder dat zij van tevoren relaties hoeven aan te gaan. Alle deelnemers krijgen een extra kanaal voor onderhandelingen, toegang tot de actuele voorraad en realtime marktinzichten.

ProduceIQ is een business-to-business platform voor gekwalificeerde telers en kopers om rechtstreeks te onderhandelen.

"De sluiting van restaurants heeft aangetoond hoe kwetsbaar telers zijn voor een gebrek aan klantendiversiteit. Zowel retail- als foodserviceklanten zijn afhankelijk van het voortbestaan van hun leveranciers. Hoewel de tuinbouw traag is met de digitale transformatie, is het tij nu gekeerd en is de behoefte aan een extra verkoopkanaal duidelijk," aldus Mark Campbell, directeur en medeoprichter van ProduceIQ.

Naast de release van de Marketplace is ProduceIQ een samenwerking aangegaan met Blue Book Services om marktnieuws en een shipping-point prijsindex bekend te maken. De ProduceIQ-index helpt telers en inkopers bij het nemen van beslissingen door de prijs- en volumebewegingen van de 40 belangrijkste groenten- en fruitproducten te analyseren. Het bedrijf heeft ook een extra gratis tool gelanceerd, Trends, dat gebruikers de mogelijkheid biedt om marktprijsgegevens gemakkelijker te kunnen doorgronden.

ProduceIQ is naar eigen zeggen 'nog lang niet klaar' met de AGF-sector en stelt nieuwe tools in het vooruitzicht.

Voor meer informatie:
ProduceIQ
www.produceiq.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven