Assortiment watergekoelde LEDs uitgebreid met multi-layer-lamp

Oreon introduceert haar eerste watergekoelde multi-layer LED-armatuur: Embrace. Het armatuur van de Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant van high-end LED-belichting voor de glastuinbouw, is speciaal ontwikkeld voor vertical- en indoor farming. Daar speelt warmte en vochtigheid namelijk een belangrijke rol en met een actief watergekoeld LED-armatuur heeft Oreon hier een oplossing voor die telers helpt aan een stabiel teeltklimaat en een goede lichtverdeling.

Oreon heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met de watergekoelde LED top lights en breidt het productassortiment nu verder uit met een watergekoelde multilayer lamp. Deze Dutch Powerhouse Embrace is speciaal ontwikkeld voor teelten waarbij er weinig ruimte beschikbaar is tussen lamp en gewas. Dit is vaak het geval bij indoor farming en meerlaagse rekkensystemen maar ook steeds vaker bij ‘under gutter illumination’ waarbij de opkweek van planten ónder het gewas plaatsvindt.

Actieve waterkoeling
De multilayer belichtingsmarkt is sterk in ontwikkeling, ziet men bij Oreon. Dit komt omdat steeds vaker de toegevoegde waarde van de duurzame en efficiënte manier van telen onderkend wordt.

De warmte tussen de teeltlagen en de toenemende luchtvochtigheid vormen een grote uitdaging voor een stabiel teeltklimaat. Met de watergekoelde Embrace biedt de producent telers hier naar eigen zeggen 'een welkome oplossing'; minder stralingswarmte betekent minder temperatuurschommelingen met stabiele luchtvochtigheid- en CO2-waarden tot gevolg. Daarnaast zorgt de actieve waterkoeling voor een lage bedrijfstemperatuur van de lamp, wat zowel de lichtopbrengst als de levensduur van de elektronica en Leds ten goede komt.

Licht uniformiteit
Het armatuur zorgt voor een hoge lichtuniformiteit die volgens de ontwikkelaars te danken is aan de ‘widebeam optics’ en de 'unieke stand van de lichtbronnen'. Het gevolg is een gelijkmatige belichting van een groot oppervlak en minder benodigde armaturen. De Embrace is al geschikt voor de belichting van gewassen bij een beschikbare hoogte van 35 cm. Door de hoge licht output van meer dan 600 μmol/s is ook bij meer hoogte de Embrace de meest economische oplossing, meent men in IJsselstein.Dynamisch instelbaar spectrum
De Embrace kan worden uitgerust met een controle functionaliteit die het mogelijk maakt dat het spectrum en lichtintensiteit dynamisch instelbaar zijn. Een teler kan op elk gewenst moment het spectrum en de hoeveelheid licht op zijn gewas veranderen. Dit resulteert volgens de producent niet alleen in een hogere kwaliteit gewas, maar draagt tevens bij aan efficiënt en duurzaam telen in een gecontroleerd klimaat.

De Embrace is leverbaar in 3 hardware varianten (R/B, R/BW, R/BW/FR). Het multilayer LED-armatuur van Oreon is voorzien van alle kwaliteiten en kenmerken die ook de LED top lights van Oreon hebben, zo somt men op: een robuuste ontwerp, een glazen LED-cover, IP67, een lage bedrijfstemperatuur en onderhoudsgemak.
De Embrace opereert op voltages van 230 tot 480 VAC, waardoor de lamp geschikt is voor alle soorten elektrische installaties. 

Voor meer informatie:
Oreon
info@oreon-led.com
www.oreon-led.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven