GreenFactory Emirates zet eerste stappen op weg naar autonoom telen

GrowGroup IFS uit Barendrecht gaat in Abu Dhabi de grootste indoor farm ter wereld bouwen, goed voor 160.000 vierkante meter teeltoppervlak. De teeltfaciliteit, die luistert naar de naam GreenFactory Emirates, gaat aangestuurd worden met IIVO, de nieuwe alles-in-een-klimaatcomputer van Hoogendoorn Growth Management die eind vorig jaar werd gelanceerd.

Met het systeem zet de teler straks de eerste stappen op weg naar autonoom telen. GaaS Wageningen helpt daarbij, want GrowGroup implementeert IIVO ook bij dit bedrijf dat als core business exploitatie van teeltfaciliteiten wereldwijd heeft. Een team van meer dan 200 specialisten staat ter beschikking aan de farm in Abu Dhabi, ondersteunt de hoofdtelers 24/7 op afstand, monitort de teeltgegevens en stuurt indien nodig bij.

Hoogendoorn en GrowGroup IFS hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om met IIVO natuur en techniek te kunnen koppelen. Het is een combinatie van slimme software en state of the art hardware. "Dit is wat onze klanten nodig hebben en precies waarom wij hebben gekozen voor een partnership met Hoogendoorn Growth Management", aldus John Breedveld, CEO van GrowGroup IFS.


Fouad Ababou (Area Sales Manager- Hoogendoorn), John Breedveld (CEO - GrowGroup IFS) en Martin Helmich (CCO - Hoogendoorn)

Operationeel tijdens Expo Dubai
Samen doen beide partijen ook mee aan de World Expo 2020 Dubai, die op 1 oktober 2021 van start gaat en die op 31 maart 2022 eindigt. Op dat moment moet de farm operationeel zijn. 

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth management
www.hoogendoorn.nl
GrowGroup IFS B.V.
www.growgroupifs.com

 

 

GaaS Wageningen
www.gaas-wageningen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven