Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Installateurs over de win-win-situatie bij een Rainlevelr-aansluiting

Rainlevelr is aan een opmars bezig, waarbij de mogelijkheid om ook bestaande bassins aan te sluiten binnenkort de groei verder gaat helpen. Martin Spekle van Albers Alligator, Roger Vos van Genap en Erwin Hofman van Montera Techniek vertellen over hun ervaringen. 

"Als er vroeger een glastuinbouwbedrijf gebouwd werd, dan was het aanleggen van een bassin bijzaak", vertelt Martin Spekle van Albers Alligator. "Tegenwoordig wordt in een vroeg stadium gekeken naar teelt en de benodigde waterbuffer om gedurende het jaar voldoende water te kunnen opslaan voor de teelt. Ook de aandacht voor de kwaliteit van het water is toegenomen. De meeste bassins worden afgedekt om algen tegen te gaan."

Rainlevelr heeft volgens Martin als voordeel voor een kweker dat het water meer ververst wordt door schoon regenwater. "En voor de omgeving wordt de kans op wateroverlast beperkt. Een win-win situatie!", concludeert hij in de nieuwste Rainlevelr-nieuwsbrief.  

Aflaat
Daarin komt ook Roger Vos van Genap aan het woord. "Het huidige klimaat vraagt om een grotere opslag, die trend is wel ingezet. Door langere en drogere periodes kan een tekort ontstaan, maar heviger buien vragen óók om een groter bassin. En ja, zo’n bassin moet ook wel eens gerepareerd worden, want water kwijtraken wil een teler niet.



Ook bij schoonmaakwerkzaamheden is het handig om een aflaat in de vorm van Rainlevelr te hebben. Aflaten via Rainlevelr is goed te managen en is een goedkopere oplossing dan het inhuren van een duiker bij herstelwerkzaamheden of het huren van een pomp om het bassin te legen."

Zuinig met hemelwater
Montera Techniek ziet de aanvragen voor Rainleverl steeds vaker binnenkomen. "Inmiddels hebben wij bij vijf van onze klanten deze aansluiting gemonteerd’’, aldus Erwin Hofman, Project Coördinator bij Montera Techniek. ‘’Er wordt een eigen schakelkast met alle voorwaarden en beveiligingen gemonteerd, maar ook een regelklep met de benodigde specificaties en terugmeldingen. Vervolgens wordt het gekoppeld aan een datasysteem die de actuele vulling en de prognose op basis van neerslagverwachting laat zien.’’ 

Het maximale niveau dat tuinders uit de hemelwateropslag willen lozen, mogen zij zelf bepalen. "Dit omdat er zo nooit méér water kan worden geloosd dan zij zelf willen. Hemelwater blijft en wordt gewoon steeds schaarser in sommige periodes. Het is dus verstandig hier zuinig mee om te gaan.’’

Voor meer informatie:
Albers Alligator
www.albersalligator.com

Martin Spekle
info@albersalligator.com



Genap
www.genap.nl 

Roger Vos
r.vos@genap.nl  


Montera Techniek
www.montera.nl 

Erwin Hofman
e.hofman@montera.nl 



Rainlevelr
www.rainlevelr.com  

Saskia Jouwersma (projectleider) 
gietwaterbassins@hhdelfland.nl    
06-46 42 49 28

Hugo Vreugdenhil (accountmanager)
hvreugdenhil@hhdelfland.nl   
06-11 71 78 91

Joost van den Berg (accountmanager)
jvandenberg@hhdelfland.nl 
06 11 87 4867

Publicatiedatum: