Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Armela Farms realiseert grootste volautomatische sla-kas in VAE

Armela Farms is een grootschalig producent, verpakker en distributeur van op water geteelde sla in de Verenigde Arabische Emiraten. De missie van het bedrijf is om hoge kwaliteit sla met een hoge nutriëntenwaarde te produceren, om bij te dragen aan gezonde levens.

Na de lancering van de eerste productielocatie in 2016, is er onderzoek gedaan naar technieken, variëteiten en optimale klimaatomstandigheden, waarna ze hun eerste oogst hadden in augustus 2018.

Onlangs is de bouw van een nieuwe productielocatie van start gegaan en staat de afronding gepland voor de zomer van 2021: de grootste volautomatische sla-kas in de Verenigde Arabische Emiraten. Welke slimme oplossingen worden voor Armela Farms toegepast? En hoe ervaart de klant dit zelf? Sales Manager Bas Duijvestijn van Van der Hoeven Horticultural Projects en Yazan Abu Jaish, Algemeen Directeur van Armela Farms, vertellen erover.

Volautomatisch en data gestuurd
Armela Farms heeft voor de nieuwe productiefaciliteit gekozen voor Van der Hoeven Horticultural Projects als turn-key leverancier. Daarbij zullen ze gebruik maken van gespecialiseerde technologieën van verschillende Nederlandse leveranciers en de collega’s van Patron Agri Systems.

In samenwerking met deze partners zal Armela Farms een 2 hectare groot, volledig geautomatiseerd en data gestuurd teeltbedrijf realiseren: de grootste in zijn soort in de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf ligt in Abu Dhabi en zal per jaar meer dan 9 miljoen kroppen sla kunnen telen, het equivalent van 2,3 miljoen kilo per jaar. Er zal jaarrond worden geoogst, met dank aan het ModulAIR-systeem van Van der Hoeven. "Dit systeem heeft inmiddels bewezen dat het uitstekend functioneert in woestijnklimaten met hoge temperaturen en vochtigheidsniveaus", aldus Bas. "Er kan een klimaat ín de kas worden gecreëerd, ongeacht de klimatologische omstandigheden. Daarnaast zorgt het ModulAIR systeem ervoor dat het gewas 100% vrij is van pesticiden."

“De nieuwe faciliteit zorgt er bijvoorbeeld voor dat we de verdamping van een enkele krop op elk moment kunnen bijhouden, evenals andere geavanceerde parameters die nodig zijn voor een optimale groei en opbrengst van het gewas,” vertelt Yazan Abu Jaish (Algemeen Directeur, Armela Farms) over hun overgang van traditionele substraatteelt naar een datagestuurd systeem.

Verwachtingen overtreffen met slimme oplossingen
“Het team van Armela Farms heeft veel teeltervaring in het Midden-Oosten", aldus Bas. "We zijn enorm door hen uitgedaagd in de ontwerpfase, omdat zij goed wisten wat ze wilden bereiken met de nieuwbouw. Dankzij onze ruime ervaring met soortgelijke projecten in de regio, zijn we gezamenlijk tot een totaaloplossing gekomen, die zal verschillen van eerdere projecten. Het is geweldig om een partner te hebben waarmee we op dat niveau kunnen samenwerken en gezamenlijk onze technologieën kunnen optimaliseren.”

De bouw van dit project is in oktober van start gegaan en de oplevering is gepland voor de zomer van 2021.

Voor meer informatie: 
Van der Hoeven Horticultural Projects
www.vanderhoeven.nl
info@vanderhoeven.nl   

 

Publicatiedatum: