Tomatenyoghurt, ja echt!

Wat heb je vanmorgen ontbeten? Tomaten? Nee? Nou, misschien doe je dat over een paar jaar wel. Het Japanse bedrijf Morinaga Milk Industry heeft namelijk tomatenyoghurt gemaakt. Opmerkelijk feit: het product is gemaakt door mensen die een hekel hebben aan tomaten.

Het bedrijf heeft ontdekt dat mensen die geen tomaat lusten een beter gevoel hebben voor de smaak. Nu het product klaar is, houden sommige van deze 'tomatenhaters' zelfs van het yoghurtproduct.

Het product is vorige maand uitgebracht en hoewel tomaten en zuivel misschien geen gebruikelijke combinatie lijken, zijn de reacties volgens het bedrijf verrassend goed. Zelfs van mensen die een hekel hebben aan tomaten. Een woordvoerder van het bedrijf: "We gebruiken tomaten met een rijke smaak en een stevige textuur. In de nieuwe yoghurt kun je zeker de tomatenpulp proeven."

De producent heeft voedselkoppelingsstrategie├źn toegepast en op basis daarvan is er besloten om de 'groene geur' van tomaten te maskeren. "Het is een heerlijk product geworden met een matige zuurgraad."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven