Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kostenbesparing en duurzaamheid met moderne kartonnen punnet

"De huidige crisis leert ons dat zelfs nu innovatieve en creatieve oplossingen mogelijk zijn. Verantwoord en creatief verpakken wordt steeds belangrijker. Een unieke AGF-verpakking moet innovatief, onderscheidend en duurzaam zijn. De juiste verpakking maakt wel degelijk het verschil", aldus Coöperatie Hoogstraten, dat bekend staat als grote speler in zachtfruit.

De coöperatie wil blijven werken aan een duurzame wisselwerking. Een mooi voorbeeld hiervan is de omschakeling naar kartonnen punnets voor aardbeien. "Een project dat ondanks alle onvoorziene obstakels, toch succesvol werd afgerond. En zoals het hoort in een coöperatie kon rekenen op de betrokkenheid van verschillende afdelingen en externe partners."

QR-codes
Hans Vanderhallen, directeur bij Coöperatie Hoogstraten verduidelijkt: “Het project toont aan dat we onze horizon durven te verleggen en op ontdekking gaan naar innovaties. In samenspraak met de leverancier ontwikkelden wij een op maat gemaakte verpakkingsmachine waarbij de punnets rechtstreeks in de dozen worden geplaatst. Op die manier worden er nu vrachten met volledig gevulde aardbeidozen uitgeleverd aan onze producenten."

Het resultaat: een kostenefficiënter verpakkingsconcept met een aanzienlijke arbeidsbesparing op de productiebedrijven. "Bovendien worden de dozen met lege punnets gescand waarna deze info aan een RFID-tag gekoppeld wordt zodat het mogelijk wordt om alle QR-codes te linken aan de producent die deze punnets gaat vullen met overheerlijke Hoogstraten aardbeien."

En de QR-code biedt meer dan dat. "Met een eenvoudige klik komen consument en producent met elkaar in contact. Nu meer dan ooit willen we inzetten op persoonlijke verbinding en daardoor de korte keten waar coöperaties voor staan echt inhoud geven. Ondanks onze lange geschiedenis zijn we een moderne coöperatie met een sterke toekomstvisie. We analyseren onze mogelijkheden en die van onze omgeving en gaan ermee aan de slag. De introductie van de kartonnen punnet bewijst dit. Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerken ons sterker maakt. We willen een wendbare organisatie zijn die een maximale afstemming realiseert tussen de verwachtingen van producenten en klanten,” besluit Hans Vanderhallen.

In het onderstaande filmpje wordt het project mooi in beeld gebracht.

100% FSC-karton
De punnets zijn vervaardigd uit 100% FSC-karton en volledig vrij van plastic. Opvallen in het winkelrek zal de punnet met zijn aantrekkelijk design en premium look & feel volgens de coöperatie zeker doen. "Wanneer karton geen uitkomst biedt, kan de klant bij Hoogstraten ook opteren voor een duurzame variant in plastic. Al meer dan 5 jaar zijn onze plastic aardbeienpunnets immers gemaakt van 100% gerecycleerd PET-materiaal."

Voor meer informatie:
Coöperatie Hoogstraten
[email protected]       
www.hoogstraten.eu     

Publicatiedatum: