Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO Noord en Windunie werken aan wind in Utrecht

In het nationale Klimaatakkoord is afgesproken dat 75% van de energie die Nederland in 2030 verbruikt, duurzaam moet worden opgewekt. LTO Noord en Windunie zijn ervan overtuigd, dat het alleen kans van slagen heeft wanneer de verdiensten ten goede komen van de lokale omgeving. LTO Noord en Windunie ontwikkelen daarom een strategisch plan voor de energietransitie in de provincie Utrecht.

Met dit plan willen LTO Noord en Windunie het gesprek aangaan met de RES-regio’s in Utrecht en met de energiecoöperaties. De samenwerking ligt voor de hand: LTO Noord en Windunie hebben namelijk eenzelfde achterban: “Boeren hebben een belangrijke troef in handen als het gaat om de energietransitie”, aldus Erwin Haveman, programmamanager Energie & Projectadviseur Klimaat en Energie LTO Noord. “En dat is ruimte, in de zin van (agrarische) grond.”

Maatschappelijk draagvlak
Reden voor LTO Noord om samen met hun leden en Windunie een strategisch plan te ontwikkelen voor de provincie Utrecht, zodat iedere ondernemer evenveel kansen krijgt om te profiteren en het de agrarische structuur versterkt. Een integraal plan met meer maatschappelijk draagvlak, dan losse initiatieven van diverse ontwikkelaars.

Steef van Baalen, manager ontwikkeling en realisatie bij Windunie: “In de RES-regio’s werken overheden samen met maatschappelijke partners aan plannen voor de realisatie van duurzame energie. Vaak worden hierin ook gebieden aangewezen waar dit volgens deze partijen idealiter zou moeten plaatsvinden. Lokale ondernemers en inwoners zijn daar echter nog niet altijd goed bij betrokken. Terwijl dat volgens LTO Noord en Windunie essentieel is voor het draagvlak en daarmee de haalbaarheid. Windunie en LTO Noord hebben elkaar daarin gevonden als natuurlijke partners.”

 

Publicatiedatum: