Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan-Peter Krupczynski, HSM GmbH + Co. KG:

Balenpersen van HSM verkleinen het volume met tot wel 95 procent

Afvalverwerking is een belangrijk aspect in de handel - ook al gebeurt dit vrijwel uitsluitend achter de schermen. De gehele keten profiteert van een geoptimaliseerde afvalverwerking: "In principe horen alle schakels uit de bevoorradingsketen in de categorie groenten en fruit tot onze hoofdafnemers. Van de producenten, verpakkings- en logistiekcentra, groothandelaren, groothandelsmarkten en tussenopslagplaatsen, tot aan de laatste schakel in de keten: de supermarkten en retailers in iedere orde van grootte", vertelt Jan-Peter Krupczynski van HSM GmbH + Co. KG.

Het productportfolio in de HSM milieutechniek omvat verticale en horizontale balenpersen met een perskracht van 3 tot 70 ton evenals half- en volautomatische kanaalbalenpersen met een perskracht van tot wel 150 ton. "Door het steeds sterker stijgende kunststof- en kartonverbruik en de groeiende bergen verpakkingsafval zijn ook de eisen aan recycling gestegen. Opslagplaatsen moeten steeds efficiënter gebruikt worden of staan vaak helemaal niet ter beschikking", vervolgt Jan-Peter zijn verhaal.

Balenpersen van HSM verkleinen het volume van materialen met tot wel 95 procent en produceren een secundaire grondstof die weer in de recyclingkringloop geïntegreerd kan worden.Daarbij biedt het bedrijf een grote selectie aan machines aan om iedere bedrijfsgrootte een passende oplossing aan te kunnen bieden: "We bieden machines in alle grootte- en prestatieklassen aan. Zo kan iedereen bij ons de balenpers vinden die bij zijn eisen past. De perfecte balenpers oriënteert zich niet zozeer aan de bedrijfsgrootte, maar veel meer aan de verwerkte hoeveelheden en materialen." In principe is iedere HSM balenpers geschikt voor de materialen karton, papier en folie. "Vooral in de categorie groenten en fruit persen onze machines daarnaast ook verpakkingsfolie en lichte houten kratjes et cetera. Daarnaast worden door sommige modellen ook PET-flessen, harde kunststoffen, textiel, vezels enzovoort verwerkt.“

Voor de uitbraak van de coronapandemie was de verpakkingsdiscussie het belangrijkste onderwerp in de Duitse fruithandelsbranche. HSM wil erbij helpen beter om te gaan met het verpakkingsafval dat ontstaat, verklaart Jan-Peter: "Alle producten van HSM milieutechniek hebben een doel: de ecologische en economische omgang met afvalmateriaal, door deze winstgevend terug te voeren naar de recyclingkringloop. Onze balenpersen zijn altijd specialisten als het erom gaat afvalmateriaal met tot wel 95% in volume te reduceren en tot optimaal transporteerbare balen te persen."

De materialen kunnen dan bijvoorbeeld als secundaire grondstof weer geïntegreerd worden in de recyclingkringloop. "Daar komt bij: balen hebben vanaf een bepaald gewicht een aanzienlijke marktwaarde. Zo kan het zijn dat men voor het weggooien niet meer hoeft te betalen, maar men extra omzet behalen kan. Dat is zeker een goede aansporing om doelgericht na te denken over de verwerking van afval."

Daarnaast werkt het bedrijf steeds aan alternatieve, ecologische oplossingen. "Met onze verpakkingsverwerkingsmachine HSM ProfiPack kunnen gebruikte kartonnen dozen bijvoorbeeld tot nieuw verpakkings- en vulmateriaal verwerkt worden. Dat bespaart kosten en vormt tegelijkertijd een zinvolle en praktische bijdrage aan milieubescherming.“

Voor meer informatie:
Stefanie Keller, Public Relations
HSM GmbH + Co. KG
Austraße 1-9
88699 Frickingen / Germany
Tel. +49 7554 2100-0
Internet: www.hsm.eu  
E-mail: info@hsm.eu  

Publicatiedatum: