Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar kas met schuifdek stijgt in woestijn en de tropen

Een uitschuifbaar dek op de kas wordt gebruikt om groenten- en fruitgewassen te beschermen tegen extreme weersomstandigheden, waardoor er minder gewas verloren gaat en de kwaliteit en de opbrengst stijgen. Richard Vollebregt, directeur  van Cravo Equipment: "Toen we in dit segment begonnen, waren we met name actief in Canada, de VS en Mexico. Daarna breidden we uit naar Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. Ons doel is niet om de natuur na te bootsen in een gesloten kas in een koud klimaat. We geloven dat telers in zowel een droog en warm klimaat als een droog en vochtig klimaat betere financiële resultaten kunnen behalen door het natuurlijke buitenleven te combineren met klimaatoptimalisatie."

Als gevolg van dit inzicht en de voordelen die telers in warme klimaten ondervinden van uitschuifsystemen, heeft Cravo een snelle geografische uitbreiding van de vraag naar haar systemen gezien. Richard: "We zien een enorme toename van orders uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika, India en de Caraïbische eilanden."

Het bedrijf is drie jaar geleden begonnen met het leveren van de systemen in het Midden-Oosten en vijf jaar geleden in India, maar dit jaar is er sprake van de grootste stijging qua omzet. "Het belang van toegang tot voeding is tijdens de pandemie steeds groter geworden en voedingszekerheid is een prioriteit."

Tropische omstandigheden en bescherming tijdens orkanen
Voedselzekerheid wordt steeds belangrijker, ook op de Caribische eilanden, waar telers te maken hebben met regen in combinatie met hete, vochtige omstandigheden en een steeds groter risico op orkanen, met als gevolg dat investeerders op de Bahama's en in Puerto Rico orders plaatsen. "Onze kassen met schuifsystemen hebben bewezen in staat te zijn om goede groeiomstandigheden te creëren wanneer het heet en vochtig is en hebben 16 orkanen, cyclonen en tyfoons overleefd. De versterkte polyethyleen dekbedekking kan niet wegwaaien, omdat ze onder roestvrij stalen draden hangt. Kasdekken van hectaren groot kunnen in enkele minuten worden ingetrokken wanneer de windsnelheid naar verwachting de ontwerpbelasting van de kas zal overschrijden."

Midden-Oosten, Noord-Afrika en India
In het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India worden telers geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van de warme omstandigheden waarin een tekort aan water en elektriciteit de kosten opjaagt. "We zien nu dat grote investeerders Cravo-kassen met uitschuifbaar dek kopen als onderdeel van hun investeringsstrategie. Deze bedrijven willen investeren in de AGF-sector en de voedselvoorziening vergroten met een minimaal gebruik van elektriciteit en water voor koeling."

Met deze grootschalige teeltfaciliteiten wordt gestreefd naar een versnelde en kosteneffectieve verhoging van de lokale voedselproductie. "Onze kassen passen goed in deze strategieën voor grootschalige teeltomgevingen die snel resultaten willen zien."

Cravo bouwt nu kassen in Egypte, de VAE en Saoedi-Arabië voor de teelt van zachtfruit, groenten en steenfruit. In India heeft het bedrijf een project onder handen van 45 ha dat één aaneengesloten kas zal worden onder één uitschuifbaar dak.

Impact van Covid-19
"In de afgelopen zeven maanden zijn de nieuwe installaties die bij het begin van de pandemie in bedrijf waren, niet noemenswaardig beïnvloed door de reisverboden, aangezien onze kassen normaal gesproken door lokale aannemers worden geïnstalleerd. In het begin van de pandemie zagen we een vermindering van het aantal nieuwe bestellingen. Toen duidelijk werd dat de tuinbouw een van de sectoren was die van de pandemie zou profiteren en dat het van cruciaal belang was om de voedselzekerheidsproblemen aan te pakken, zagen we vanaf augustus een snelle, plotselinge toename van het aantal orders. We hebben in het laatste kwartaal meer werk verricht dan in enig ander kwartaal in onze 43-jarige geschiedenis." 

Voor meer informatie:
Richard Vollebregt
Cravo Equipment Ltd
+1 519 759 8226 x 215
richardv@cravo.com
www.cravo.com

Publicatiedatum: