Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tea by Me gaat samenwerken met De Vegetarische Slager

Jaap Korteweg en Niko Koffeman, oprichters van De Vegetarische Slager, stappen in het Zundertse bedrijf Tea by Me. Met deze nieuwe samenwerking maakt de Brabantse theemaker zich klaar voor verdere groei in binnen- en buitenland met Europese theeplantages en verdere ontwikkeling van de lokale productiefaciliteit. De partners vonden elkaar in hun gedeelde passie voor natuur en bewust ondernemen. ‘We kweken lokaal thee en hebben daardoor een korte keten. Onze thee legt geen verre reis af, maar groeit op Nederlandse bodem waardoor we CO2 omzetten in zuurstof,’ aldus Tea by Me-oprichter Johan Jansen.

Johan Jansen ontwikkelde met zijn bedrijf Tea by Me in acht jaar tijd een theeplant die in het Europese klimaat op eigen bodem kan groeien, daarmee wierf het bedrijf de unieke positie lokaal thee te kunnen produceren. Hij kweekt en verwerkt sinds 2018 Nederlandse thee onder de naam JOAN Local Teamakers. Deze thee won in hetzelfde jaar de prestigieuze AVPA International Teas of the World Contest in Parijs en is te vinden bij Plus, SPAR, Jumbo Foodmarkt, Sligro en Makro. Tea by Me verkoopt ook de speciaal ontwikkelde theeplant bij Intratuin, waarmee mensen thuis hun eigen kop thee kunnen maken.

Lokaal
Tea by Me wil niet alleen thee verkopen, maar mensen ook bewust maken van wat ze drinken, waar het vandaan komt en welke weg thee aflegt. Thee hoeft niet meer van ver te komen.
Met het nieuwe partnerschap schaalt Jansen de theeproductie in Nederland op en opent op korte termijn een plantage en productiefaciliteit in het buitenland om ook daar lokaal thee te maken.

bron: Tea by Me

 

Publicatiedatum: