'Energielandschap' en/of kassen op glastuinbouwgrond Deurne

De plannen zijn nog pril, maar als het aan de gemeente Deurne ligt, komen er op een grote lap glastuinbouwgrond in de gemeente niet langer enkel kassen, maar ook een 'energielandschap'. 150 hectare grond ligt er te wachten en daar moeten zonnepanelen, windmolens en een biomassacentrale op komen, eventueel in combinatie met glastuinbouw, als het aan de gemeente ligt. Al kan het goed zijn dat de provincie nog andere plannen heeft, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.


De grond die in Deurne ligt te wachten op kassen, of dus een 'energielandschap', zoals wethouder Marnix Schlosser van de gemeente Deurne ook aangaf in een afsluitende publicatie over de TOM.

De provincie Brabant is namelijk sinds begin dit jaar eigenaar van de gronden, waar lange tijd door de recent opgeheven Tuinbouw Ontwikkelings Maatschappij aan glastuinbouwconcentratie op de percelen werd gewerkt. Tevergeefs, want de ontwikkelaars werden geplaagd door veel tegenslagen zoals de economische crisis en strenge stikstofregels.

In april dit jaar liet de provincie nog weten dat er voor een deel van de gronden 'een geïnteresseerde partij' was, maar dat afspraken nog niet waren vastgelegd


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven