'Magische grens' van 100 kg/m2 op NFT-systeem ook in babysla bijna bereikt

Om de opbrengsten wereldwijd en in elk klimaat te optimaliseren, zijn efficiëntie en schaalbaarheid noodzakelijk voor succes op welke locatie dan ook. Maar hoe uitdagender het klimaat, hoe essentiëler het is om de productie-efficiëntie te optimaliseren.

"Goede voorbeelden vind je bij twee van onze huidige projecten," vertelt Tero Rapila, medeoprichter en voorzitter van het bestuur van Green Automation Group, dat het Finse slamodel aanhangt. "Een kas van 1,6 hectare voor GC Gorkunov in Novosibirsk, Rusland en de nieuwe bladgroentefaciliteit van Pure Harvest Smart Farms in de regio Al Ain van de VAE. Dit zijn twee locaties met extreme klimaatomstandigheden. Vooral in dit soort situaties moet je je opbrengst per m2 optimaliseren en heel efficiënt te werk gaan."


Efficiënt ruimtegebruik in de kas met een mobiel gootsysteem

"Het teeltsysteem is de belangrijkste factor in het bereiken van een optimale opbrengst in de kas. Telers wereldwijd richten zich meestal op 100 kg/m2. Ons teeltsysteem NFT bereikt dit met kropsla en babygroenten. We zijn bijna zover dat we dit magische getal ook voor babysla bereiken. Met de juiste kas, teeltsysteem en businessmodel zullen kastelers dit doel snel bereiken," concludeert Rapila.

Voor meer informatie:
Green Automation
greenautomation.com

Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven