Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

StC en AGF-Holland bundelen krachten bij verkoop duurzame AGF-verpakkingslijn Johannes

Tholen - In februari dit jaar belde Jan van der Kaden van StC International Johannes Janssen van AGF Holland op omdat hij diens gelijknamige verpakkingslijn graag op zijn stand tijdens de Fruit Logistica wilde presenteren. "Lekker snel schakelen vlak voor de beurs. Daar houden wij wel van. Zo kwamen we met elkaar in contact en we zagen elkaar op de beurs voor het eerst", vertelt Johannes. Inmiddels is de samenwerking tussen beide bedrijven een feit en gaan de paprika's, tomaten en aubergines van StC in de duurzame Johannes-verpakking naar de klanten.


Jan van der Kaden en Johannes Janssen

"StC kreeg tijdens de beurs goede respons op de verpakking en zo hebben we snel na de beurs weer afgesproken. Naast dat we samen handel konden doen, herkenden we elkaar ook in onze gedeelde waarden en normen, transparantie en loyaliteit in de samenwerking. Zo kwamen we op het idee om samen op te trekken", vertelt Johannes. "Wij kennen als AGF-Holland de weg naar Nederlandse supermarkt en groothandel en zijn sterk in het verpakken. StC heeft een uitgebreid netwerk aan telers en internationale klanten en dat internationale karakter sprak ons erg aan."

"De Johannes-verpakking gaat inmiddels door heel Europa en dus waren we op zoek naar een sterke internationale speler. Samen kunnen we onze mogelijkheden vergroten en hebben we de krachten gebundeld. De bedrijfsactiviteiten sluiten perfect op elkaar aan.  StC is sterk in groente en glas- en tuinbouw, terwijl AGF Holland sterk is in het verpakken en leveren van fruit. Samen kunnen we een breder aanbod vertegenwoordigen en voor alle AGF-producten bij ons terecht. Wij verpakken nu al de groente voor StC en dat assortiment breidt zich steeds verder uit, terwijl we zelf onder meer druiven, appelen, sinaasappelen, aardbeien en bessen in de duurzame Johannes-verpakking verpakken."

"Toen we de Johannes verpakkingslijn zagen, waren we meteen enthousiast. De tijd is rijp voor een duurzame verpakking, want consumenten willen  van het plastic af", vertelt directeur Jan van der Kaden van StC. "Nu kunnen we onze klanten een plasticvrije verpakkingslijn voor de hele AGF-sector aanbieden, die bestaat uit een lijn mandjes, schalen en banderollen van speciaal ontwikkeld natuurkarton. " StC levert nu haar paprika's, tomaten, cherrytomaatjes en aubergines al in de Johannes-verpakking, en breiden nu uit naar andere groenten en fruit. Onze klanten zijn erg enthousiast. Momenteel leveren we deze verpakking vooral aan Duitse en Poolse klanten, maar het neemt nu zo'n vlucht dat we er ook verder mee Europa in gaan", vertelt Jan. "Door aftuin direct in deze lijn te verpakken, zijn we duurzaam bezig, wat ook perfect bij deze verpakking past. Hiermee komt het product vers bij de klant.”

"De Johannes-manden en schalen zijn in allerlei formaten, van klein tot groot, de handgrepen zijn stevig en maken ook de grotere maten tot een handzaam, op stapelbaar, praktisch en opvallend product. Het zuiver natuurkarton is gewonnen uit duurzame houtkap, dat de kwaliteit van groenten en fruit volledig intact laat. Het materiaal is 100% natuurlijk en tot 7 keer recyclebaar in de papierbak." Johannes: “Het mooie aan ons product vind ik bovendien dat het voor onze klanten ook mogelijk is om deze verpakking onder private label in te zetten. Zo kan iedereen de verpakking zijn eigen uitstraling mee geven.”

Voor meer informatie:
Fleur Verbeek
StC International
+31(0)174 75 29 50
fleur@stcint.eu    
www.stcint.eu  

Voor meer informatie:
Ida Janssen
AGF-Holland
De Weijert 26
8325 EM Vollenhove
T: +31(0)527 224 950
info@johannes.nl  
www.johannes.nl