"telers willen graag vergelijken"

Nu ook benchmarking mogelijk in Pylot

Softwareplatform Pylot gaat in hoog tempo verder met het uitbreiden van de functionaliteiten . Ondernemers die gebruik maken van het programma zijn nu in de gelegenheid om cijfers te benchmarken. Zo kunnen telers -, telersgroepen of hun consultants - eenvoudig vergelijkingen maken tussen bijvoorbeeld de prestaties van één gewas in verschillende kassen of gedurende meerdere perioden.

"We maken het voor de teler makkelijk en verstrekken inzicht en overzicht", geeft business manager Marc Rooijakkers aan. Voor Pylot-gebruikers is de benchmarking functionaliteit per direct beschikbaar.

"Telers kunnen gegevens op verschillende manier vergelijken maar ze loopt vaak tegen systeembeperkingen aan en gegevens zijn moeilijk aan elkaar te koppelen, constateert hij. "De kracht van de benchmarkfunctionaliteit binnen het platform is dat je alle data van de  klimaatcomputer verbindt met oogstdata van je teelt cycli en plantregistratie.

Pylot biedt daarmee op een eenvoudige en overzichtelijke manier enorm veel vergelijkingsmogelijkheden aan op basis waarvan je je plantstrategie kunt optimaliseren. Om een voorbeeld te geven: met de software kun je eenvoudig uitsplitsingen maken tussen teeltresultaten en de inzet van groeilicht, CO2, bereikte luchtvochtigheid etc."

De makers van Pylot constateren bij telers een grote behoefte om de teeltgegevens onderling met elkaar te kunnen vergelijken. "De terugkoppeling van telers is zeer positief. Je kunt nu per teeltcyclus alle factoren zien waarop je kunt sturen en verbeteren."

Mogelijkheden
De feature biedt een groot aantal vergelijkingsmogelijkheden, zoals de gemiddelde wekelijkse oogst, de totale oogst per vierkante meter, de duur van teeltcycli, klimaatgegevens uit de kas en het gebruik van kunstmatig licht. De nieuwe feature is al beschikbaar voor Pylot-gebruikers. Die krijgen voorafgaand aan de ingebruikname een instructie.

Verder uitbreiden
In de afgelopen maanden heeft het softwareplatform grote stappen gezet om verder uit te breiden. Vorige maand voegde Pylot nog incidentmanagement toe aan de functionaliteiten.

Pylot is gelanceerd met als doel om data uit verschillende merken klimaatcomputers te vertalen naar bruikbare managementinformatie. Het gebruiksvriendelijke softwareplatform kan overweg met de vijf grootste merken klimaatcomputers en is beschikbaar voor de vijf hoofdteelten in de glastuinbouw en vijf talen.

Voor meer informatie: 
Pylot
info@pylot.nl 
www.pylot.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven