Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse tomatenteler stopt met massaproductie

In de kustgebieden in het zuiden van Sicilië zijn er steeds meer telers die hun toevlucht nemen tot de zeer gespecialiseerde tomatenteelt. Vaak leiden zij middelgrote of kleine bedrijven en willen ze loskomen van massaproductie.

De telers willen hun gewassen zelf op de markt brengen via nicheplatforms -en retailers in Italië en het buitenland. Een teler die zich heeft gespecialiseerd in de tomatenteelt is Gioacchino Russo. Zijn bedrijf, Azienda Agricola Russo, is gevestigd in Marina di Acate.  

Gioacchino Russo

“In 2003 heb ik dit bedrijf in mijn eentje opgezet, ik was toen net 18 jaar oud. Sindsdien heb ik ernaar gestreefd om te groeien en inmiddels heb ik twee hectare met kassen, allemaal modern met o.a. ventilatie, druppelirrigatie en voor de bestuiving zet ik hommels in."

Tekst loopt door na de foto's

Het bedrijf van Russo heeft een teeltseizoen dat bestaat uit drie korte cycli. Hierdoor is het mogelijk 10 maanden per jaar tomaten te telen en kan de markt jaarrond worden voorzien van tomaten. Russo is gespecialiseerd in de teelt van rode en datterino tomaten. Binnenkort start er een nieuwe fase waarin zal worden begonnen met de teelt van mini San Marzano tomaten voor een aantal niche-georiënteerde partners.

“We ontsmetten dagelijks onze werkplekken en zorgen voor goede hygiënecondities. Binnen het bedrijf is er geen ruimte voor verwaarlozing en we kunnen niet lukraak gaan improviseren qua teelt of onnauwkeurig worden”, zegt de ondernemer.

Datterino tomaten

"Echte smaak wordt geteeld van februari tot eind mei"
De teler heeft ook I Piccoli da Gourmet in het leven geroepen. Dit is een zorgvuldige selectie van perfecte tomaten die op de markt worden gebracht onder de merken Dennis, Magnolia en Perla d'Oro.

Russo brengt ook rode en gele datterino tomatensaus op de markt.

“De echte smaak wordt geteeld van februari tot eind mei, dat is de slogan van I Piccoli da Gourmet, maar we hebben nog een vlaggenschipproduct binnen het bedrijf: de nieuwe kant-en-klare sauzen gemaakt van gele en rode datterino tomaten. Deze zijn verkrijgbaar in potten van 315 en 580 gram. De sauzen zijn bereid met vers geoogste tomaten die een perfecte rijpheid en smaak hebben. Ons doel is om dagelijks zeer aromatische tomaten van hoge kwaliteit te telen, zodat onze Italiaanse en buitenlandse klanten kunnen rekenen op een kleine aanvoer die zeer consistent en uniform is."

Voor meer informatie:
Gioacchino Russo
Azienda Agricola Russo 
+39 347 8955522
chiara.russo.89@virgilio.it
www.russoaziendagricola.com 

Publicatiedatum: