Tholen - De karakteristieken van het glas zijn erg belangrijk. Steven Adriaense, Van Looveren legt uit: “De lichttransmissie is heel belangrijk. Daar draait het nu om. De eisen worden tegenwoordig hoger en hoger. Om aan te kunnen tonen dat het product een goede lichttransmissie heeft, leveren we de gevraagde  meetrapporten met bijhorende garanties van onze producenten. Dit allemaal gebaseerd op NEN norm 2675.”

Minder vraag naar diffuus
Steven heeft de indruk dat de vraag naar diffuus ietsje minder wordt. "Dat komt denk ik, omdat sommige telers alleen belang hebben bij het licht en minder bij de verstrooiing en verspreiding ervan. Dat geldt met name in Nederland en België, je ziet dat daar nu een kleine verschuiving plaats vindt.”

In Amerika en Canada ziet Steven deze trend niet. Hij benadrukt dat diffuus nog wel heel belangrijk kan zijn: “Wetenschappelijk blijft het aangetoond dat verstrooiing en meer licht in het gewas goed werkt tegen ziektes en stress. Daar geloof ik ook nog steeds in.”

Vierde generatie blijf concurreren
De vierde generatie in een familiebedrijf, dat is bijzonder te noemen. Bij Van Looveren wordt van generatie op generatie de kennis rondom tuinbouwglas overgedragen. Het familiebedrijf groeit nog steeds en ontwikkelt zich volop. “We hebben het heel druk, dat vind ik heel positief”, vertelt Steven Adriaense van Van Looveren. “Maar desondanks blijft er in de markt harde concurrentie”, zegt hij.

Het familiebedrijf gaat een uitdaging niet uit de weg en blijft concurreren met andere spelers op de markt. Steven: “We onderscheiden ons door middel van onze producten. Het verschil zit vaak in waar je je producten kunt halen. Of dat bijvoorbeeld bij de bron kan. Goede relaties zijn daarin heel belangrijk.”

Voor meer informatie:
Van Looveren
www.vanlooveren.be 
info@vanlooveren.be

Steven Adriaense
steven.adriaense@vanlooveren.be 

T: +32  3 205 11 93
M: +32 499 62 18 74