Tholen - Een compleet schermsysteem voor foliekassen waardoor installateurs niet meer allerlei verschillende onderdelen bij verschillende leveranciers hoeven te bestellen. Dat lijkt een goed idee.

En de bijbehorende software om complete projecten te kunnen berekenen, klinkt ook ideaal. Van der Valk Horti Systems ontdekte deze behoefte in de markt en bedacht het ValkPoly+ concept. “De klant kan bij ons alles kant-en-klaar bestellen en daar zijn we tot nu toe de enige in”, vertelt Rob Bekkering van Van der Valk Horti Systems.  

“Mijn collega, Fokke Kracht, reist erg veel. Uit verschillende hoeken kreeg hij vragen over dit onderwerp. Ook werd hem gevraagd of wij niet zelf iets konden ontwikkelen hiervoor. Hierdoor ontstond het idee om onze horizon te verbreden en onze kennis van schermsystemen ook toe te passen in de foliekassenmarkt.” 

"We hebben bij de ontwikkeling van ValkPoly+ sterk gelet op het besparen van kosten en tijd voor de installateur of kassenbouwer, zonder aan kwaliteit in te boeten. Daarnaast hebben we veel tijd gestoken in de ontwikkeling van bijbehorende calculatiesoftware, de ValkHortiPlanner. Deze software is overigens gratis.” 

Het maken van een snelle, complete offerte is een groot voordeel van ValkPoly+, volgens Rob. "Daarnaast ligt het systeem prijstechnisch gunstig in de markt. Dat je niet meer bij verschillende leveranciers hoeft aan te kloppen, scheelt ook tijd en geld.” 

De eerste projecten worden inmiddels uitgeleverd. “De eerste lading gaat naar Roemenië.” 

Foliemarkt is nog in ontwikkeling
ValkPoly+ is ontwikkeld voor de internationale markt. Met name rond de evenaar zitten veel potentiële klanten. “Daar staan ook de meeste foliekassen. Denk aan landen als Amerika, China, Spanje, Italië enzovoort. Er zijn zeker ook Nederlandse klanten, maar hier is de markt een stuk kleiner."   

“De foliemarkt loopt nog achter op de glazen kassen,” vertelt Rob. Hij legt uit dat de voedselvoorziening steeds meer van binnenuit moet komen. De vraag naar bedekte teelt stijgt daardoor. Telers willen ook graag professioneler telen en kiezen dan voor folie. Een voorbeeld daarvan zijn de cannabistelers die graag een stukje extra verduistering willen voor hun product. De foliemarkt is nog volop in ontwikkeling. 

Voor meer informatie:
Van der Valk Horti Systems
www.valkhortisystems.nl  

Rob Bekkering
rbekkering@valkhortisystems.nl