Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slateler Revol Greens wil met nieuwe miljoenen de grootste worden

Slateler Revol Greens wil de grootste slakas ter wereld gaan bouwen in Texas. Dat kan de teler doen met de miljoenen, 68 miljoen dollar om precies te zijn, die in een recente financieringsronde zijn opgehaald. In totaal wil de teler vijf locaties in vijf jaar tijd gaan opzetten. 

Met financiële steun van Equilibrium Capital is nu de bouw van een derde kas in deze serie mogelijk. 9 hectare groot wordt deze kas, van een in totaal 32 hectare groot project, volgens Revol 'de grootste slakas ter wereld'. 

Met kassen in drie staten bouwt Revol een regionaal netwerk van hightech kassen die in eerste instantie 14,9 miljoen kg groenten per jaar zullen leveren, en die binnen 24 uur na de oogst ⅓ van de Amerikaanse bevolking zullen bereiken. 

De grootste
"Revol heeft drie jaar lang technologie, toepassingen, recepten en gegevens gebundeld in een klimaat in Minnesota waar temperatuur en luchtvochtigheid extremen bereiken", vertelt Mark Schulze, CEO van Revol Greens. "We hebben er alle vertrouwen in dat we onze technologie overal op de planeet kunnen inzetten. Ons team heeft veel ervaring met telen in de kas en met Equilibrium aan onze zijde zijn we daar helemaal zeer efficiënt in geworden. Eind volgend jaar zullen wij de grootste slateler ter wereld zijn. Ons doel is om de agtechrevolutie op het gebied van bladgroenten te leiden."

Naar binnen
"Telen in een gecontroleerde omgeving wordt een alternatief voor de traditionele vollegrondsteelt", zegt David Chen, CEO van Equilibrium. "High-tech kassen geven ons de mogelijkheid om terug te keren naar regionale voedselsystemen met kwekerijen die ons voedsel in de buurt van onze gemeenschappen produceren. Regionaal telen geeft ons veerkracht, voedselzekerheid en pakt de bedreiging van klimaatverandering voor ons voedselsysteem aan."

Op de drie locaties zal Revol Greens tot 650 fulltime mensen in dienst hebben. Om deze ploeg te sturen heeft Revol, in hun woorden, 'de volgende veteranen uit de sector' aan het managementteam toegevoegd:

  • Nic Helderman, General Manager van Texas. Nic heeft meer dan 30 jaar ervaring in de glastuinbouw, recent nog als general manager bij Mastronardi Produce. 
  • Colin McMahon, Director of Business and Development. Colin werkte eerder bij Equilibrium Capital. Hij brengt uitgebreide investeringservaring en gaat zich richten op het doel om in vijf jaar vijf kassen te gaan bouwen.
  • Chayla Balko, Director of Business Development. Chayla heeft kennis uit zowel de foodservice als de levensmiddelenindustrie en heeft onder andere bij Oppy en Apeel Sciences gewerkt.

Deze financieringsaankondiging volgt op de recente uitbreiding van Revol in Minnesota, samen met een nieuwe faciliteit in Tehachapi, Californië. Daarnaast heeft het bedrijf in juli drie nieuwe producten op de markt gebracht, waaronder Romaine Twins, Green Leaf Crunch en Power Up Blend. 

Voor meer informatie:
Revol Greens
info@revolgreens.com
revolgreens.com

 

Publicatiedatum: