"Monarch LED-armatuur zorgt voor 75% meer licht"

Sinds de introductie van LED-armatuur ‘Monarch’ eerder dit jaar, heeft Oreon verschillende projecten belicht met deze high power 1000W LED grow light. Dit LED-armatuur is speciaal ontworpen om een 1000W HPS-armatuur in de kas 1 op 1 te kunnen vervangen (met gebruik van dezelfde bekabeling).

Ruim een half jaar later deelt de producent dat de Monarch een lichtniveau van 3400 μMol/s, afhankelijk van het gekozen spectrum, met gemak haalt. Met een verbruik van 1010W komt dit neer op een efficiency van 3,4 μMol/J. "Ons LED-armatuur heeft daarmee de hoogst haalbare lichtoutput dankzij verbeterde LED-chips." 

Dit betekent dat telers nog hogere lichtniveaus kunnen bereiken tegen hetzelfde energieverbruik; >75% in vergelijking met een HPS-lamp. Of een gemiddelde energiebesparing van maar liefst 45% bij hetzelfde lichtniveau.


De Monarch ledverlichting van Oreon

Daarnaast komt het steeds vaker voor dat telers aan hun maximale stroomcapaciteit zitten, maar wel graag meer licht op hun gewas willen, zonder het gewas te beschadigen omdat het te warm wordt in de kas. De Dutch Powerhouse ‘Monarch’ biedt hier de oplossing, volgens Oreon met meer licht, minder warmte, betere kwaliteit en lagere kosten tegen eenzelfde energieverbruik.

Waterkoeling
Wat maakt het mogelijk dat Oreon zoveel efficiënt licht met een heel klein LED-armatuur kan produceren? Waterkoeling. "Waar andere LED-leveranciers kiezen voor een passieve koeling, kiest Oreon voor een actieve koelingstechnologie. Het water dat door het armatuur stroomt, voert de vrijgekomen warmte direct weg. Dit bevordert de levensduur van de individuele leds, maar ook van het gehele armatuur."

Daarnaast blijft de temperatuur in de kas stabiel, CO2 waardes blijven behouden en daardoor kan er langer worden belicht worden. De waterkoelingstechnologie is een duurzame oplossing, telers krijgen hierdoor de mogelijkheid deze vrijgekomen energie opnieuw in te zetten. Het wordt onder andere gebruikt om bedrijfsruimtes of het gietwater van de planten op te warmen.

Voor meer informatie: 
Oreon 
info@oreon-led.com 
www.oreon-led.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven