Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reactie LTO op sollicitatie naar voorzittersschap Greenpeace directeur Joris Thijssen

In reactie op de sollicitatie van Greenpeace directeur Joris Thijssen naar het voorzitterschap van LTO neemt die laatste de gelegenheid te baat de man uit te leggen wat LTO zoal doet. En wat diens voorzitter zou behoren te doen. Dat komt, zo legt algemeen directeur Hans van den Heuvel uit, neer op het volgende: het vertegenwoordigen van de belangen van de achterban. En dat is, zo verklaart hij, ‘iets anders dan campagne voeren voor donateurs’, ‘het willen herzien van onze lobbystrategie’ of het bewerkstelligen van ‘een inhoudelijke verschuiving van onze standpunten’. Bovendien zegt Hans te ‘geloven in het bieden van oplossingen, niet in het schreeuwen langs de zijlijn’; is ‘belangen behartigen ook verantwoordelijkheid dragen’; moet LTO ‘op constructieve manier werken met partijen die niet op elk vlak hetzelfde vinden als wij’; en heeft hij de overtuiging dat ‘elkaar perspectief bieden ons nou eenmaal verder brengt dan alleen maar roepen dat we het oneens zijn’.

De man wordt, al is het maar op basis van goed fatsoen, niet openlijk de deur gewezen. Hij is echter primair uitgenodigd zich te verdiepen in de standpunten van LTO; ‘hopelijk put u er inspiratie uit voor de ambities van uw huidige werkgever’.

Klik hier voor de brief van Hans van der Heuvel.

Publicatiedatum: