toepassing molybdeen en boor op onrijp gewas

Sneller rijpen, sneller plukken met klein duwtje in de rug

"Door het rijpingsproces van groenten en fruit een handje te helpen met een van onze voedingssupplementen, kan een snellere kleurvorming en een mooiere kleur en glans verkregen worden. Bijgevolg neemt ook de marktwaarde van de betreffende AGF-producten toe", zegt Javier Moreno, hoofd marketing van het Spaanse Ecoculture.

"In de testen die we de afgelopen maanden hebben uitgevoerd, zijn er al resultaten geboekt bij bijvoorbeeld de rode California paprika, verschillende soorten tomaat, aardbei en ook bij kaki.”

Rijping stimuleren
Blush, een product ontworpen door Ecoculture, voorziet in een behoefte van telers tijdens de wintermaanden. Dankzij de efficiënte formule met molybdeen en boor rijpen de vruchten rapper en is de kleuring beter door de versnelde vorming van kleurpigmenten.

"De lage temperaturen, de vochtigheidsgraad en het gebrek aan licht tijdens de winter vormen een probleem voor telers, wat leidt tot een stijging van de prijzen en een hoge marktvraag. Blush van Ecoculture zorgt echter voor een hogere opbrengst. Het product wordt in de rijpingsfase op de bladeren van de plant aangebracht. In de testen met paprika’s werd op een vroeger tijdstip een mooiere en meer uniforme kleur verkregen, wat de marktwaarde van het product ten goede komt."


Tomaten na een behandeling met Blush

Sneller plukken
Bij de tomaat slaagt Blush erin het probleem van de onregelmatige, niet uniforme rijping aan te pakken die zich kan voordoen bij elke variëteit, groeiperiode of grondsoort. Dit probleem wordt doorgaans veroorzaakt door overmatige stikstofbemesting, hoog elektrisch geleidingsvermogen, laag kaliumgehalte, ontoereikende opname van calcium en boor, onvoldoende snoeien, temperatuur- en lichtsterkteschommelingen en een hoge relatieve omgevings- en bodemvochtigheid. 

"Blush zorgt niet alleen voor een snellere en gelijkmatigere kleuring, waardoor de vruchten sneller geplukt kunnen worden, maar het vergemakkelijkt ook de behandeling en verwerking na de oogst. Dit alles maakt de teelt rendabeler", zegt Angel Ruiz Serna, manager van Ecoculture Biosciences.

Minimale doses
“Het is ook een oplossing om de planten die zwaar beladen zijn met vruchten wat lucht te geven. Of je kan het product aanbrengen net voor de planten worden geoogst met het oog op een gewaswisseling om zo een laatste mooie oogst te krijgen", aldus Javier Moreno. “De investering betaalt zich goed terug want er zijn maar minimale doses nodig en het hoeft een beperkt aantal keren gebruikt te worden. Het is een veilig en natuurlijk product dat de planten niet beschadigt en de houdbaarheid van de vruchten verlengt. Het is bovendien geschikt voor zero residu groenten en fruit."

Voor meer informatie:
Javier Moreno, hoofd marketing
Ecoculture Biosciences
Rambla Obispo Orberá 11
04001 Almería (Spanje)
Tel: +34 950 264981
info@ecoculturebs.com
www.ecoculturebs.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven