Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bo van der Wel, Eminent Food:

“Klanten elke dag blij maken met een goede deal”

Dat je studiekeuze niet bepaalt wat je na je studie gaat doen, bewijst het verhaal van Bo van de Wel. Ze werd aan de Hogeschool Rotterdam opgeleid tot Officemanager maar ontdekte tijdens haar vakantiewerk dat haar interesse meer in de handel lag. “Het dagelijkse en intensieve contact met klanten vind ik heel leuk. Je bouwt echt een band op”, vertelt Bo die onlangs startte als junior verkoper bij Eminent Food.

Bo (23) is een geboren Westlandse en vertrouwd met glastuinbouw en handel. Bo: “Mijn moeder heeft altijd bij Eminent Food gewerkt. Twee jaar geleden zochten ze zomerkrachten en toen ben ik als assistente gestart op de verkoopafdeling. Na de vakantieperiode kon ik als onderdeel van mijn studie ook stagelopen.”

Het verkopen wilde ze echter niet loslaten, dus combineerde ze de twee activiteiten. “‘s Ochtends was ik bezig met de verkoop en ’s middags was ik bezig op de afdeling marketing voor mijn stage en later ook voor mijn afstudeeropdracht.”

Bo maakte zichzelf in deze periode blijkbaar onmisbaar want na haar afstuderen kreeg ze van Eminent Food de baan van haar dromen aangeboden: junior sales medewerker, nu fulltime. “Bij Eminent Food verkopen we speciale kwaliteitsgroenten, die zich onderscheiden in maat, vorm, kleur en/of smaak. Een bijzonder assortiment met prachtige tomaten, speciale paprika’s en pittige pepers, met de parels Tomberry pareltomaten en Tinkerbell baby blokpaprika.

We verkopen iets unieks in de markt. Niet in grote aantallen, maar dozen op basis van de vraag van de klant. ‘s Ochtends ben ik vooral bezig met de verkoop, het verwerken van alle binnenkomende orders. Ik bied producten aan bij klanten en maak prijsafspraken. In de middag handel ik de voorbestellingen af en maak ik aanbiedingen voor klanten.”

Verkopen gaat op z'n Westlands
Hoewel Bo al lange tijd bij Eminent Food rondloopt heeft ze in vakantieperiodes en voor stages ook bij een aantal andere bedrijven gewerkt. Bo: “Ik had altijd wel een relatie met de AGF-sector. Ik was receptioniste voor de plantenbranche en ik heb stagegelopen bij een uitzendbureau dat bemiddelde voor medewerkers bij glastuinbouwbedrijven. Verkopen spreekt me het meeste aan. Elke dag spreek je je klanten weer. Dat maakt het heel persoonlijk, ik kan goed met ze meedenken en probeer ze elke dag weer blij te maken met een goede deal.”

Bij het verkopen gaat het er op zijn Westlands aan toe. “Daar heb ik niet echt aan hoeven wennen. Het is een spel waarbij het belangrijk is dat je stevig in je schoenen staat. Daarom moet je zelfverzekerd zijn en ook een dolletje kunnen maken. Dat maakt de handel ook zo leuk.”

Naast de werkzaamheden vindt Bo het ook fijn om voor Eminent Food te werken. Bo: “Ik kan hier echt mezelf zijn. De sfeer is heel fijn, iedereen gaat hier relaxt met elkaar om. We maken onderdeel uit van de Best Fresh en delen met andere bedrijven de kantine, dat is ook altijd heel gezellig. We zijn een jong en groeiend bedrijf, ik zie dat veel studenten die stagelopen later instromen als medewerker. Er werken dus veel jonge mensen hier die echt betrokken zijn, onze stem telt mee in het bedrijf.”

Op de verkoopafdeling is Bo een van de weinige vrouwen. “De handel is echt een mannenwereld, maar de aantal vrouwen groeit in de sector. Dat brengt diversiteit in de gesprekken met klanten”, besluit Bo. 

Dit artikel verscheen eerder in editie 9, 33e jaargang van vakblad AGF Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl